Recept: asijská ryba se zeleninou

Co budeme potřebovat?

  • 400 g mořské ryby
  • zelenina (směs vhodná k restování)
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • koriandr
  • sušený česnek
  • sušená cibule
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • olivový olej

Jak na to?

  • Zeleninu omyjeme a ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme a zeleninu krátce blanžírujeme. Výborně se vám osvědčí romanesco, mladý hrášek v lusku, fazolky, brokolice a mrkvičky. Zkrátka jakákoli mladá zelenina, která obsahuje hodně vody.
  • Nyní je čas dát zeleninu bokem a nakrájíme si rybu na kousky. V misce smícháme hladkou mouku se vším sušeným kořením a trochou soli. Jednotlivé kousky ryby obalíme ze všech stran v mouce a položíme na pánev, kde jsme rozehřáli olej. Orestujeme ze všech stran a až v samotném závěru přidáme zeleninu. Chvilku restujeme vše dohromady  a přibližně 3 minuty před koncem vlijeme lžíci rybí omáčky. Pořádně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat. Kousky smažené ryby a křupavá zelenina určitě zachutná celé rodině.

Dobrou chuť!