Recept na vánoční cukroví trochu jinak - kokosové makrónky

Máte dost přeslazeného vánočního cukroví plného tuku? Než začne kolečko adventního pečení a ochutnávek cukroví u známých, připravte letos něco netradičního. Ať už výborné dýňové nepečené cukroví, o kterém jsme psali minule nebo dnešní recept na "dietní" makrónky. 

Na přípravu navíc potřebujete jen čtyři ingredience a ani jedna z nich není cukr nebo tuk. To už stojí za vyzkoušení, ne?


Co potřebujeme?

  • bílky ze 2 větších vajec
  • 1/4 hrnečku medu
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 2 a půl hrnečků kokosových vloček (pozor, ne stouhaného kokosu, ale kokosových vloček)

Jak na to?

Ve větší míse našlehejte vidličkou bílky s medem. Když jsou našlehané, přimíchejte sůl (přišlehejte) a vmíchejte kokosové vločky. Tuto směs dejte odpočinout na půl hodiny do ledničky.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Než se rozehřeje, vyndejte mísu z lednice a z těsta zformujte (např. pomocí kopečkovače na zmrzlinu) polokoule nebo hromádky na plech vyložený pečicím papírem.

Pak už kokosové makrónky pečte v troubě přibližně 10 - 15 minut, než začnou hnědnout. Po upečení je nechte vychladnout a můžete se na ně vrhnout je ochutnat. :)

Dobrou chuť a vzkoušejte i další naše recepty.


Tyto články vás také zajímají: