Recept: celerový salát

Výborná příloha nebo jen chutná večeře? To je dnešní recept na celerový salát. Pokud vás rovnou napadlo, že celer není do salátu nejlepší surovina, vyzkoušejte. Salát je nad očekávání dobrý a mimo  chutí se odmění i pořádnou dávkou vitamínů.

Co budeme potřebovat?

  • 1 menší celer
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 bílý jogurt
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • bílý pepř
  • Jak na to?

  • Nejdéle nám zabere očištění celeru, který je třeba oloupat. Rozkrojený na čtvrtiny je pak uvaříme doměkka v osolené vodě. měl by zůstat takzvaně "na zkus", tedy ne jej uvařit zcela, ale nechat jej trošku tvrdší.
  • Vychladlý celer nakrájíme na kostičky, asi půl centimetru široké. Vložíme od misky a přidáme zbylé ingredience. Poctivě promícháme, dochutíme solí a pepřem. Případně můžeme přidat citronovou šťávu, pokud máte raději kyselejší. Necháme rozležet aspoň dvě hodinky a můžeme podávat. Hodí se jako netradiční náhrada za salát coleslaw, který určitě už znáte. Nebo jen jako dietní večeře s pečivem.