Recept: kuřecí maso na zázvoru a medu

Co budeme potřebovat?

  • kuře (nebo jen křídla a stehna)
  • as 4cm kořene zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • Jak na to?

  • Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k němu veškeré tekuté ingredience, dochutíme solí, pepřem a kuřecí kousky do směsi ponoříme. Promícháme tak,a by všechny části byly hezky obalené.
  • Ideální je nechat 2 hodinky odpočinout a pak péct při 180°C přibližně 50 minut. Průběžně promícháváme, aby omáčka byla vždy nahoře. V závěru ještě můžeme zagrilovat pro hezkou kůrčičku.

Dobrou chuť!

  •