Vynikající krémová pórková polévka

Léto je jako stvořené pro krémové polévky. Zasytí, ale nejsou těžké. Stejně tak ani příprava nezabere hodiny a nemusíte stát v horku u rozpálené plotny. Pórek je navíc zelenina, která je plná vitamínů a antioxidantů. Ty nám pomáhájí při regeneraci pokožky. Jako bonus obsahuje i větší množství vlákniny, která nám pomůže při lepším zažívání. Jinými slovy, dnešní polévka je rychlá zdravá bomba, která výborně chutná.

Co budeme potřebovat?

  • 5 pórků
  • 1 litr vývaru zeleninového
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžíce žitné mouky

Jak na to?

Pórky očistíme, odkrojíme kořeny a vrchní zelené listy. Nakrájíme na drobná kolečka a necháme orestovat na troše olivového oleje. Jakmile pórek povadne, zasypeme jej moukou a necháme ještě trochu orestovat. Zalijeme zeleninovým vývarem (pokud použijeme bujon, také nic nezkazíme). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku se sušeným zázvorem. Vaříme do změknutí, přibližně 30 minut. Nyní můžeme část polévky odebrat, pokud chceme v polévce i kousky zeleniny. Nebo směs rozmixujeme ponorným mixerem celou.

Díky mouce, kterou jsme přidali na začátku, je polévka hustší a nádherně krémová i bez přidání smetany. Pokud jsme část polévky odebrali, slijeme nyní obě části a případně dochutíme.

To je vše. Věříme, že vám tento dietní recept bude chutnat stejně jako vaše další oblíbene dietní recepty.