Jak přežít cestování a nepřibrat

Velmi důležitým parametrem je kam a jak dlouho cestujeme. Po pravdě, ta nejhorší varianta, co nás může potkat je automobil. Za prvé se  v autě velmi často nudíme a komfort nás velmi rychle dostane do pocitu nudy. Zbytek už určitě znáte, jídlo z nudy je to nejhorší co můžete pro svoji postavu udělat. O to horší pak je část dne, kdy se chcete najíst a lákadla u cest se obvykle omezují. Fastfoody nebo české obdoby, kde nejoblíbenější způsob přípravy jídle je ve fritéze.

Automobil je zároveň místo, kde se máme plně soustředit na řízení a ne na jídlo. Krabička připravená z domu nás tedy nezachrání.

Nápoje

Ať už jedete jak chcete, nejdůležitější je pitný režim. Vždy sebou mějte velkou láhev s čistou vodou, která by měla celou cestu zůstat při ruce. Vyvarujte se slazených nápojů, nebo kávy, která vás jen dehydratuje. Případně zvyšte příjem vody, ale to bude mít za následek častější zastávky na toaletu. Ve své podstatě je to lepší varianta, protože nás to hezky osvěží, ale skýtá to svá rizika.

Současně mějte nádobu s vodou vždy naplněnou dostatečně. Poslední zbytky vás budou podvědomě nutit k šetření a to je přesně to co nesmíte dopustit.

Jídlo

Nikdy nevyjíždějte nepřipravení. Cestujete-li vlakem, je prostředí přímo ideální k tomu, abyste měli čas na krabičku, kterou si připravíte doma. Samozřejmě se vyhněte aromatickým potravinám, ať celý vagon neví co jíte. Pokud mluvíme o připraveném jídle, tak samozřejmě máme na mysli dietní variantu. S řízkem byste byli stejně všem jen pro smích. Naštěstí si dnes můžete zvolit vlak, kde jídlo dostanete během cesty, tam stačí jen vybírat dietnější pokrmy.

Pokud cesta není tak dlouhá, i zde je třeba příprava. Do auta bude ideálním společníkem třeba flapjack, což jsou prakticky zabalené ovesné vločky (recept najdete pod odkazem). Zde nehraje ani tak roli nasycení, jako nemít hlad. Jakmile nám totiž poklesne hladina cukru je už jen krůček k tomu zastavit na nezdravý oběd.

Zastávky

Obzvlášť při řízení jsou přestávky důležité a co si budeme povídat, benzínka je ideální místo. A když už jsme tam, odskočíme si na toaletu a při cestě projdeme uličkami plných čokolády a brambůrek. Hladový jen těžko odolá. Proto jsou svačiny v průběhu cesty tak důležité. Sytí snadněji odoláme. Ale máme ještě lepší tip, vynechte benzínku úplně. Naopak si ze zastávek udělejte zábavu v přírodě. Ten kousek odbočení z dálnice je bez problémů a většinou hned za první zatáčkou najdeme pár stromů a pole. Schválně vyzkoušejte udělat fotku a poslat je na sociální sítě. Kolegové vám prakticky budou závidět a přitom neztratíte jiný čas než na benzínce. Věřte nám, že s fotkou benzínky žádný úspěch nezískáte.