5 důvodů proč jsou ovesné vločky superpotravina

Vločky jsou úžasnou potravinou, která se obzvlášť  díky vysokému obsahu sacharidů skvěle hodí k snídani. Pokud jste se zrovna vyděsili, pak nejspíš neznáte rozdíl mezi sacharidy a cukry. Sacharidy jsou opravdu dobré a vůbec se jich nemusíte bát. Dodají potřebnou energii a navíc v podobě vloček ji umí správně dávkovat. Ale teď už ke slíbeným důvodům.

Skutečně nasytí

Velké množství obsažené vlákniny nás dokáže zasytit i při menším množství. Navíc se vláknina zdraží v trávícím traktu delší dobu, takže tělu vydrží pocit nasycení delší dobu.

 

Vydrží dlouho

Jak už jme napsali. Vločky nás zasytí na delší dobu, ale díky nízkému glykemickému indexu nedojde k velkým výkyvům hladiny cukru v krvi. Což v praxi neznamená nic jiného, než že veškerou energii, kterou vločky obsahují, uvolňují postupně. Nejenom, že díky tomu nepřijde pocit hladu brzy, ale současně slouží jako prevence proti cukrovce 2. typu.

 

Jsou dobré na srdce

Moc lidí netuší, co všechno vláknina dokáže. Zjednodušeně řečeno umí čistit střeva, ale jak to souvisí se srdcem? Vláknina je nestravitelná část potraviny a tak projde zažívacím traktem v malých kouscích. Právě během tohoto průchodu dokáže "posbírat" i cholesterol, který se tak nedokáže dostat do krve.

 

Jsou plné dobrého

Jen málo jídla se dokáže pochlubit tak skvělým složením. Vysoký obsah vlákniny, sacharidů dodává perfektní poměr energie. Současně zde najdeme i zástupce antioxidantů, které podpoří imunitu a zastaví stárnutí.

 

Nejsou jen na prosté jídlo

Někomu zkrátka nemusí vyhovovat jak chutnají samotné a proto je zde poslední výhoda. Nemusíte je nutně konzumovat v klasické formě. Klidně můžete sáhnout po müsli. A když už, tak si můžete připravit vlastní müsli přesně tak jak jej máte rádi. Posnídat je můžete také jako výborné palačinky z ovesných vloček. A pokud se ani tak nepřesvědčíte, zkrátka zkuste koupel v ovesných vločkách.