Recept: portobello burger bez housky

Co budeme potřebovat?

  • 2 žampiony portobello
  • 1 kuřecí prsa
  • 1 plátek sýra
  • olivový olej
  • cibule
  • salát
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • avokádový dip

Jak na to?

Nejprve si očistíme žampiony. Vyřízněte nožičku a z klobouků stáhněte vrchní vrstvu. Každý z nich posolíme, opepříme,  okmínujeme a pokapeme olivovým olejem. Žampiony vložíme na gril, nebo do trouby a hezky z obou stran ogrilujeme. Záleží úplně na vaší chuti, jak moc máte rádi míru opečení.

Mezitím než se kloboučky ogrilují přidáme na gril kuřecí maso, které opět ochutíme a těsně před koncem položíme plátkem sýra. Necháme roztéct a nyní už je čas připravit klasický hamburger.  Dolů dáme jeden portobello, na něj položíme sálat, kuřecí maso, cibuli, salát a avokádový dip.  Přiklopíme druhým hřibem a můžeme podávat.

Ani troška mouky a dietní večeře je hotová.