Jak začít se zdravým životním stylem bez trápení

Začněte postupně

Nic se nesmí lámat přes koleno. Vyměnit pečené koleno každý den za čočku tedy nebude ta správná cesta. Vyzkoušejte to spíš po drobných krůčcích. Dejte si předsevzetí, že ke každému jídlu si přidáte zeleninu. Případně změňte jen jedno jídlo ze dne. Začněte snídat jogurt s ovesnými vločkami, nebo místo kávy vypijte prostě jen sklenici vody. Za pár dnů z toho bude zvyk a vy to začnete dělat automaticky.

 

Nahraďte ingredience

Pokud si budete doma vařit, máte cestu ke zdravém životnímu stylu o dost snazší. Nemusíte totiž hned změnit celé jídlo, ale jen jeho část. Zaměřte se nejprve na maso u kterého je změna nejjednodušší. Vyměňte tučné druhy masa za ta libovější. Pokud už musíte dělat řízky, nevolte krkovičku, ale spíš libovější části prasete. Nebo rovnou vyzkoušejte kuřecí, či krůtí. A co rovnou zkusit vynechat řízek a udělat z něj přírodní plátek? Vidíte jak se změna nenápadně posouvá dál a dál? Stačí jen změnit myšlení a vše ostatní už přijde samo.

 

Cvičení nemusí být mučení

Posilovna není nic pro vás? Pohledy ostatních cítíte na zádech a přijde vám trapné sednout si na stroj, kterému nerozumíte? To naprosto chápeme, proto se na posilovnu nejprve vykašlete. Daleko lépe se tam budete cítit, až budete mít nějakou fyzičku.

Pár tipů jsme vám nabídli už dříve. Zkuste pro začátek jen chodit na procházky a počítat si kroky. Nezapomeňte na to kolik kroků ujít za den. Případně zkuste cvičení, co vlastně není vůbec cvičení.