Recept: gulášová polévka z mletého hovězího masa

Co budeme potřebovat?

  • 400g mletého hovězího masa (menší obsah tuku)
  • 2l vývaru
  • 1 velká cibule
  • 2 střední brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejprve si do hrnce připravíme trošku oleje. Cibuli nakrájíme na malé kousky a vložíme na rozehřátý olej. Smažíme až dokud nám nezačnou zlátnout konečky jednotlivých kousků.

Nyní je čas na samotné maso. Přidáme jej k cibuli a smažíme, dokud se jednotlivé kousky neodlepují a nezatáhnou se. Pokud to nejde, pomozte si troškou vývaru, který nechejte vypařit.

K osmaženému masu přidáme koření, papriku, majoránku, pepř a vše osolíme. Navíc přidáme prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli restujeme, ale pozor ať paprika nezhořkne.

Osmaženou směs zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Vaříme přibližně 30 minut a přibližně 5 minut před koncem vhodíme ještě na menší čtverečky nakrájené brambory.

Jakmile brambory změknou máme hotovo a můžeme servírovat. podávat můžete s pečivem a nebo samotné. Díky bramborám zasytí i tak.