Nechte se inspirovat na sociálních sítích při dietě

Proč zrovna sociální sítě?

Vše kolem nás vnímáme našimi smysly. A sociální sítě nám dokáží zprostředkovat při dietních radách a tipech prostřednictvím videí dva z nich - zrakový a sluchový. Při receptech tak lépe víme, jak má finální podoba vypadat a zároveň místo čtení zpracujeme lépe instrukce, které nám sděluje lidský hlas.

Příspěvky na sociálních sítích mají také oproti těm tištěným nebo vydaným jako článek přidanou hodnotu - vidíme u nich i komentáře, sdílenáa "lajky" od uživatelů - lidí. To nám podvědomě napoví, jestli zrovna tento dietní tip funguje a je i pro ostatní přínosem nebo jde o vymyšlenou radu, která je úplně mimo.

Rychlost je dalším pozitivem, proč po radách k dietě nebo cvičení pátrat na sociálních sítích. Právě tady totiž žijí vždy aktuálně trendy věci. Neříkáme, že musíte hned vždy všechno zkoušet také. Každopádně se ale vyplatí třeba sledovat, jestli ta nejnovější dieta funguje skvěle i po pár týdnech nebo měsících a komentáře vám pak napoví, jestli stojí za to ji vyzkoušet.

Na co si dát pozor

Nejčastěji bývá chytákem stránka nebo profil, který se tváří jako skutečný člověk, ale přitom méně či více nápadným způsobem propaguje jeden výrobek nebo jednu značku. Je proto dobré si projít historii a mít oči otevřené před bezhlavým sledováním nebo přidáváním takovýchto profilů mezi své oblíbené. Vidíte na profilu nějaký výrobek, který je často vychvalován v jednotlivých příspěvcích a postech? Směřují příspěvky k tomu, že onen člověk zhubl jen díky užívání tohoto jediného výrobku? Dává podezřele často k příspěvkům odkaz na eshop, kde se dá výrobek koupit? Pak neberte takový profil moc vážně.

Na sociálních sítích také zbytečně nemusíte sledovat všechny modely a sportovce. Fotky, které oni nebo jejich PR oddělení přidávají na sociální sítě, totiž jsou obvykle pečlivě vybrané a upravované ve photoshopu. 

U profilů s recepty se opět vyplatí sledovat komentáře. Z nich vyčtete, jestli je recept tak skvělý, jak se tváří nebo je potřeba ho trochu vyladit. Případně jaké množství čeho je potřeba použít, pokud v originálním receptu je něco špatně.

Když už si přidáte více stránek "hezkých" lidí, neporovnávejte své tělo s jejich. Každý z nás má trochu jinou stavbu těla a je těžké své tělo změnit tak, aby vypadalo jako tělo vysněné celebrity, pokud nejste v podobném věku a nemáte stejnou základní stavbu těla.

Co vy, jak používáte sociální sítě při dietě? Pište do komentářů