3 druhy letního ovoce, které pomůžou v posilovně

Jahody

Zrovna nedávno jsme o jahodách psali. Konkrétně o tom, jak můžou jahody pomoci ke zdraví. Obzvlášť během léta jsou jahody levnou variantou ovoce, které bychom měli mít na talíři skoro každý den. Velká dávka vitamínu C a fenolické sloučeniny jsou perfektní variantou k odbourávání volných radikálů, které v našem těle kolují. Především během namáhavého tréninku dochází k jejich zvýšenému uvolňování.  Pravidelnou konzumací jahod po tréninku se budete brzy cítit znovu jako dítě. 

Kiwi

Tohle chlupaté ovoce je známé svým obsahem vitamínů K, B, ale i železa a vápníku. Působivý je i obsah vitamínu C, kterým je doslova napěchováno. Jedno kiwi nám zajistí víc než je doporučená denní dávka tohoto vitamínu.

Zatímco konzumace před cvičením, dodá tolik potřebnou energii na cvičení, kouzlo přichází v noci. Studie publikovaná v časopise Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition zjistila, že konzumace dvou kiwi hodinu před spaním zlepšuje kvalitu spánku u lidí s poruchami.

Může za to serotonin, který se v kiwi nachází a stimuluje jeho produkci. 

Meloun

Závěrem jsme si nechali jednoznačně favorita letního ovoce. Vodní meloun je oblíbený a v létě snadno dostupný, tak proč si jej nedopřát?

Jedna skupina lidí má za to, že meloun je koule napěchovaná základními živinami. Ta druhá zase vidí jen cukr, v něm obsažený. Pravdu mají obě skupiny, ale jeden důvod, proč si jej před tréninkem dopřát tu je.

Meloun totiž obsahuje citrulin. Což je látka, která se běžně užívá v doplňcích před cvičením. Studie dokázaly, že citrulin podávaný před tréninkem zlepšuje průtok krve. Což je přesně to, co potřebujeme při zvýšené námaze. Pokud začínáte s větším počtem opakování, meloun dokáže udělat trénink efektivnější a regenerace svalů bude o to rychlejší.