Zatočte se špatnou náladou. Jak na to?

.

 

Být dobře naladění, to je základ úspěšného dne – v rodině pak vládne harmonie, v práci pohoda, rozumíte si s partnerem a dětmi. Když máte špatnou náladu, nejspíš po všech metáte blesky, všechno děláte bez chuti a jen z povinnosti a nic vás nebaví. A to je škoda. Podívejte se na to raději veseleji a nalaďte se na pozitivní vlny.

 

Čokoláda, světlo i zdravá strava

Jak je známo, čokoláda dokáže zvyšovat hladinu hormonu serotonin, který produkuje náš mozek. Když si ji dáte, tento hormon se vyplaví do těla ve větším množství a vaše nálada se hned zlepší. Není to sice to nejzdravější jídlo, ale pokud sáhnete po kvalitní čokoládě, potěší vás to a vaší váze to při občasném mlsání příliš neuškodí.

Stejně tak vás může lépe naladit, pokud si dáte něco zdravého – ovoce, zeleninový salát, mléčný shake a podobně. Budete ze sebe hned mít lepší pocit, nebudou vás trápit výčitky a pomůžete své postavě.

A co když už jste si dali čokoládu, jíte celkem zdravě a pořád to není ono? Podívejte se kolem sebe – není tu moc temno? Pokud máte věčně zatažené žaluzie a nevycházíte příliš z domu, neprospívá vám to. Sluneční světlo povzbuzuje, navozuje v nás pozitivní emoce, hned se na svět dokážeme dívat veseleji a navíc nám jeho svit dodává nezbytný vitamín D.

 

Mazlete se

Když je nám smutno, nejvíc nám pomůže vřelé objetí. Přitulte se k partnerovi, vezměte ho za ruku, obejměte ho – povídejte si o tom, co vás oba baví a zajímá, vyrazte spolu na procházku. To vám zručeně zvedne náladu. A nebo totéž udělejte se svými ratolestmi, i ty vás jistě dokážou nadchnout. A když nejsou po ruce ani ty? Jestli máte psa či kočku, pomazlete se se svým zvířecím miláčkem. Vždyť i vědci prokázali, že hraní si se psem vyvolává v člověku pozitivní emoce a vyplavuje do našeho těla mnohem větší dávky „hormonů štěstí“. Špatná nálada bude rázem tatam.