Hubnutí podle celebrit? Někdy je to děs

 

Muži si dávají záležet na své kondici a vypracovaných tělech. K tomu jim dieta pomůže jen málokdy, proto spíš chodí do posiloven a navíc se snaží dodržovat pravidla, jež jim určují výživoví a jiní poradci. Slavné ženy to mají mnohem těžší – na posilování je neužije, chtějí být jen štíhlé. A když to jinak nejde, uchylují se k drastickým dietám, jež jim mají pomoci dosáhnout postavy snů.

 

Kojenecká strava i vyloučení alergenů

Dvojice známých amerických hereček, Reese Witherspoonová a Jennifer Anistonová, tvrdí, že dodržují takzvanou kojeneckou dietu. Tedy že se živí podobně jako kojenci – a ti, jak známo, jedí velmi zdravě. Herečky tedy často sahají po ovocných přesnídávkách, nedají dopustit na zeleninová jídla, ideálně nesolená a jinak nedochucovaná, nejlépe rozmixovaná na kaši, dopřávají si ovšem i různé další obilné kaše a k tomu pijí hlavně vodu, a to alespoň dva litry denně. Nevýhodou této diety je, že málokomu nekořeněná jídla chutnají a navíc jsou pro dospělého člověka chudá na bílkoviny a tuky.

Jejich kolegyně Gwyneth Paltrowová se zase snaží hubnout tak, že vynechává jídla obsahující alergeny – tedy například lepek, vejce, mléko. Jedná se o takzvanou eliminační dietu, která je sice účinná, ale neměla by se držet dlouhodobě, protože náš jídelníček je při ní velmi výrazně ochuzený.

 

Vlkodlačí dieta

 

Velmi populární dietou je v hollywoodu takzvaná lunární dieta. Její hlavní příznivkyní je zpěvačka Madonna. Dieta spočívá v tom, že když je nov (tedy není na obloze měsíc), držíte půst a pijete jen vodu nebo bylinné čaje. Jak měsíc dorůstá, měli byste si dopřávat hodně ovoce a zeleniny, a když nastane úplněk, přejdete opět k hladovění. Sice takhle hodně zhubnete, ale odborníky tahle „hladovková“ dieta spíš děsí a moc ji nedoporučují.