Za migrénu si můžete sami

 

Řeklo by se, že někdo má k migrénám předpoklady, a tak ho trápí a budou trápit celoživotně. Jiný má štěstí a neví, co to migréna vůbec je. Jenže tak to úplně není. Ti, kdo migrénami trpí, si totiž za své potíže mohou částečně sami, případně si tím, jak žijí, své stavy mnohonásobně zhoršují. A většinou nemají ani tušení, že dělají něco špatného, čím si ubližují. Přitom je velmi snadné přestat to dělat.

 

Škodí alkohol i dieta

Častým spouštěčem migrény je alkohol. A to nejen ten tvdý, ale jakýkoliv. Odborníci varují především před konzumací vína, a to hlavně toho červeného. Uškodit může ale i obyčejné pivo.

Stejně tak může migrénové záchvaty zhoršovat to, že zrovna držíte dietu a omezujete své jídlo na minimum. Organismu to nedělá dobře a vrací vám to ještě úpornějšími bolestmi než jindy. Ale nemusí jít jen o hladovění, Nevhodný je i nepravidelný stravovací režim, tedy to, že první část dne jíte jen minimálně a odpoledne se nacpete vším, na co zrovna přijdete. I to má kupodivu negativní vliv na migrény a může je to buď spouštět, nebo zhoršovat.

 

Málo vody

Ti, kdo na migrény trpí, by měli dbát především na to, aby měli dostatečný příjem tekutin. Jestliže je totiž organismus dehydratovaný, migrény jsou o to úpornější. Proto je třeba hodně pít, a to hlavně vodu. V té souvislosti je opět třeba dávat pozor na alkohol, protože jeho konzumací dochází k dehydrataci organismu. Takže pokud mezi alkoholickými nápoji nepijeme i nealko, zahráváme si s ohněm.

 

 

Konec migrén

 

Pokud budeme mít na mysli výše zmíněná doporučení, co jíst či pít a co ne, dosáhneme vbrzku toho, že záchvatů migrény bude čím dál méně. Nevymizí zcela, ale nebudou nás trápit tak často a s takovou silou. A pravidelně jíst, pít a vyhýbat se alkoholu není zase tak nesplnitelné, nemyslíte?