Umíte správně pečovat o okolí svých očí?

Ženy na sebe od nepaměti dbají – mažou si pleť nejrůznějšími krémy, líčí se, natírají rty balzámy, pečují o dekolt, nehty, ruce, vlasy... ale leckterá z nás možná zapomíná na své oči, respektive na oční okolí. A nemyslíme tím líčení, ale péči o pokožku v okolí očí, protože právě ta naši ochrannou ruku potřebuje.

Možná si myslíte, že stačí natřít si pleť pod očima a kolem nich běžným denním krémem, který používáte i na zbytek obličeje. A když se odličujete, nejspíš si make-up smýváte právě i z okolí očí.

Ale to rozhodně nestačí. Pokožka pod očima je totiž velmi tenká a náchylná, takže pokud se o ni nestaráme pravidelně a hlavně správně, mohou se nám pod očima tvořit nepěkné tmavé kruhy, otoky a později i vrásky. Přitom stačí jen málo a naše oči mohou díky správné péči vypadat zářivější a náš vzhled celkově mladistvější.

Gel a krém

Prvním a základním pravidlem je dopřávat očnímu okolí dostatečnou hydrataci. Nikdy by nemělo být suché. Nepoužívejte však klasický denní krém na pleť – pořiďte si speciální hydratační gel určený právě na oční okolí. Často se prodává jako roll-on, takže aplikace je velmi snadná a rychlá.

Pokožka se navíc nejen navlhčí, ale i lehce promasíruje, takže se podpoří proudění krve v okolí očí.

To je důležité, protože pokud právě v těchto místech krev proudí pomalu, vytváří se ony nepěkné kruhy pod očima. Gel na oční okolí můžete používat v každém věku, klidně už od puberty, nic tím nezkazíte. A když je vám víc, ideálně přes třicet let, přidejte k péči o oční okolí i speciální oční krém. Ten je vyvinutý právě pro potřeby těchto specifických partií, aby jim dodal vše, co potřebují. A pokud péči nebudete zanedbávat, budete v padesáti, ba i v šedesáti a více letech vypadat mnohem mnohem lépe než ženy, které své oči neřeší. Tak na to nezapomínejte, skutečně se ta chvilička věnovaná očím vyplatí.