Víme, jak si zachovat krásnou a mladistvou pleť

Zima je obdobím, kdy naše pleť nejvíc trpí. Všechny ostatní části těla můžeme schovat do oblečení, ale obličej musí snést všechno – vítr, mráz, sníh i déšť. Podívejme se proto na to, jak si teď i do budoucna zachovat krásnou a svěží pleť.

V létě si tvář můžeme mazat opalovacím krémem či posléze krémem po opalování, a tak nám pleť nevysychá, nebývá podrážděná a nedělá nám žádné problémy. V zimě je to horší a rozhodně nestačí jen namazat si tváře krémem, než vyrazíme ven do mrazu a větru. O pleť musíme pečovat průběžně a usilovně, jinak nám naše zanedbávání nepěkně oplatí.

Dobrý krém

Základním krokem je pleť hlavně v zimě dostatečně hydratovat. Naše babičky sahaly většinou po induloně a nemohly si ji vynachválit. A skutečně, na cestu do mrazu má něco do sebe. Ale pečujte o svou pleť i jindy a jinými, kvalitními přípravky. Pozor ale – drahý krém neznamená kvalitní krém, to už prokázaly mnohé testy. Dbejte na to, aby zvolený krém byl mastnější a tak dostatečně hydratoval. Měl by v sobě mít také UV filtr, protože slunce umí pořádně pálit i v zimě, a to zvlášť na horách. V neposlední řadě si před koupí také uvědomte, jakou máte pleť a který typ krému vám bude nejvíc vyhovovat.

Správné jídlo

Vzhled a kvalitu pleti neovlivňuje jen to, čím o ni pečujeme či nepečujeme, ale i to, co jíme. Pokud tedy pleti chcete prospět, zaměřte se především na dostatek vitaminů A, C, D a E. Většinu z nich přijímáme v běžné potravě, vypomoct si můžeme doplňky stravy a ideální je také ve slunných dnech vyrazit alespoň na půl hodiny ven a přijímat vitamin D ze slunce. Kromě toho své pleti můžete prospět i konzumací určitých potravin, které až zázračně zlepší její kvalitu. Odborníci doporučují hlavně červenou řepu, zelí (červené i bílé), jablka, cibuli i česnek. To vše můžete zařadit do běžného vaření, takže vás to nebude stát žádné úsilí – a vaše tvář díky tomu bude stále vypadatkrásně.