Rok 2018: nechte moderní techniku, ať vám pomáhá s motivací

Fungující motivace? Sdílení!

V době sociálních sítí je mnoho lidí zvyklých sdílet okamžiky ze svého života. A mnoho lidí je také zvyklých sledovat, jak si ostatní žijí. Zvědavost vaše i ostatních se dá ale využít k samotné motivaci. 

Schválně, co ve vás vzbudí větší zájem:

- když se o tom, že váš/vaše nejlepší kamarád/ka byl/a v posilovně každý den v týdnu, dozvíte až po týdnu, když s ním/ní mluvíte

nebo

- když se o tom, že váš/vaše nejlepší kamarád/kamarádka je v posilovně a cvičí, dozvíte ihned?

Pokud vás více zaujala druhá možnost, rozhodně si pořiďte technologickou vychytávku jako jsou chytré hodinky nebo fitness náramek a nebo alespoň sportovní aplikaci do telefonu. Díky tomu vám "pípne" upozornění v tu chvíli, kdy některý z vašich sportovních přátel bude cvičit a vás to může pomoci "rozhoupat" ke sportovnímu výkonu. To zase rozhoupe vaše známé, se kterými sportovní aktivitu sdílíte a vytvoříte si tak malou soutěž.

Některé aplikace vám i na email budou zasílat týdenní souhrn, kolik jste toho nachodili/odcvičili či kolik jste spálili kalorií. Přidají i porovnání s vašimi přáteli. Věřte, že dokáže dobře "nakopnout", když po líném víkendu vám přijde email s grafy, že jste předposlední z přátel, co se pohybu týká.

Vychytávky už nejsou astronomicky drahé

Ještě před pár lety bylo pořízení fitness náramku nebo chytrých hodinek otázkou mnoha tisíc korun. Za tuto cenu uměly většinou přístroje "jen" měřit kroky, případně převýšení, které jste zdolali.

Dnes už i přístroje za několik stovek dokáží měřit nejen toto, ale pomocí bezdrátové technologie být spárovány s telefonem a umožňují tak aktivitu sdílet s ostatními.

Dražší přístroje jsou pak vybaveny i GPS modulem, který pomáhá s přesnějším měřením ujité/uběhnuté vzdálenosti a navíc nabízejí mnohem více funkcí, co se měření sportovních výkonů týká. Hlídají např. i váš srdeční tep a lépe tak upozorní, jestli ještě spalujete tuky nebo už jste v anaerobní zóně a máte zpomalit. 

Stačí i chytrý telefon

Naprostá většina chytrých telefonů má v sobě zabudovaný gyroskop, díky kterému přístroj rozpoznává, v jaké poloze je a jestli má třeba zrovna rozsvítit displej nebo na jakou stranu otočit obrazovku. Právě gyroskop pak také může být využíván při sportovním výkonu k měření počtu kroků či převýšení, které jste ušli. Stačí nainstalovat jednu z aplikací k tomuto určrných. I bez kupování dodatečných technologických vychytávek tak můžete s moderní motivací snadno začít.

Co vy, vlastníte chytré hodinky nebo fitness náramek? A používáte některou ze sportovních aplikací jako motivátor?