Cvičíte, ale nehubnete? Povzbuďte své tělo

Obvykle máme za to, že jakmile začneme cvičit, budeme hubnout. Je to logické a většinou tomu také tak je. Alespoň po nějaký čas. Jenže pokud cvičíme už delší dobu, můžeme najednou zjistit, že se naše váha zastavila a už dál neklesá. Co s tím?

Zvlášť po Novém roce si mnoho z nás dává předsevzetí, že budeme hubnout, cvičit, stravovat se zdravěji. Naším primárním cílem ovšem bývá shodit nadbytečná kila a zformovat si postavu. To je hezký plán a nezbývá nám, než držet vám palce, ať vydržíte. Jenže i když vytrváte a dlouhodobě cvičíte, můžete zjistit, že po počátečních úspěších vaše váha náhle stagnuje a ani přes veškeré úsilí už nemůžete zhubnout víc. A přitom byste to ještě tolik potřebovali! Chyba není ve vás, akorát to chce změnu. Vaše tělo totiž potřebuje nový impuls.

Jeden pohyb nestačí

Kdo si koupí rotoped a jezdí na něm hodinu denně, ten bude hubnout jen po nějaký čas a pak už mu to víc nepůjde. Stejně tak ten, kdo se rozhodne jen běhat, jen plavat nebo jen posilovat břicho.

Zkrátka, tělo musíme brát jako celek, a tak bychom jím jako celkem také měli hýbat. Proto pokud chcete hubnout stále a získat svou postavu snů, měli byste střídat i druhy cvičení a dodávat tak i svému tělu motivaci, aby ve shazování přebytečných kil chtělo pokračovat.

Posilování i pohyb

Není vám jasné, jak to udělat? Tak si vytvořte třeba rozvrh. Dvakrát týdně si zajděte do posilovny nebo posilujte doma. Jiný den jděte na procházku, další den si jděte například zaplavat. Zařaďte do svého hormonogramu běhání a tak dále. Aby vaše snaha nezačala i přesto stagnovat, snažte se časem své aktivity nahrazovat nějakými náročnějšími, aby se tělo muselo i dál snažit a nezvyklo si.

Jen tak budete hubnout, dokud budete chtít a potřebovat, ne dokud se bude chtít vašemu tělu.