Recept: Domácí vanilkový pribináček

Co potřebujeme?

  • 250 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • lžičku vanilkové esence
  • (případně místo cukru a esence přidejte 2 sáčky vanilkového cukru a dle chuti cukr moučka)

Jak na přípravu?

Tvaroh vyšlehejte s cukrem a vanilkovou esencí a nechte chvíli odstát, aby se cukr co nejvíce rozpustil.

Smetanu vyšlehejte do tuha a pak postupně vmíchejte k tvarohu, až konzistencí dostanete jemný krém. 

Rozdělte do nádobek a nechte vychladit v lednici. Pak už jen hurá na mlsání!

Náš tip: příchuť volte dle libosti - stačí místo vanilky přidat kakao, nastrouhat čokoládu nebo vmíchat jahody a hned máte novou dobrotu.

Nechte si chutnat!