Trápí vás kila štěstí? Zbavte se jich

Možná jste název „kila štěstí“ ještě neslyšeli, ale klidně se s vámi vsadíme, že jste je sami u sebe nebo u někoho známého viděli či zažili. Jedná se totiž o kila navíc, která nabereme v zamilovanosti – a kterých se pak velmi těžko zbavujeme.

Tímto pojmem se označuje váhový přírůstek, který vzniká v období počáteční zamilovanosti. Je sice častější u žen, ale nevyhnou se mu ani muži. Jakmile spolu dva začnou randit, úplně se změní jejich životní styl. To, co dělali i jedli jako nezadaní, je rázem pryč – na pořad dne přijdou návštěvy restaurací či cukráren, obdarovávání se čokoládami a bonboniérami, mnohem více lenošení, povalování se celé dny v posteli a trávení dlouhých večerů ve vzájemném objetí na pohovce. Ženy často zavrhnou saláty a zdravé jídlo a přizpůsobují se svému partnerovi – a protože muži častěji upřednostňují uzeniny, tučné a mastné, jde zdravé stravování stranou. A když partnerka začne svému vyvolenému vařit různé dobroty, málokterý muž odmítne a i jeho váha najednou začne rapidně stoupat.

Pohled růžovými brýlemi

Dokud tato fáze zamilovanosti nepomine, je boj s nově získanými kily téměř marný. A nebo na něj musejí být dva lidé. Jenže málokdo to v této etapě řeší – při pohledu na svět růžovými brýlemi člověk i na svou postavu nahlíží jinak. Jenže po pár letech se můžete zděsit, protože můžete mít navíc nejen pár kil, ale pár desítek kil. A to už je dost pozdě něco řešit.

Vyvarujte se tloustnutí

Nelze říct, že s tímto problémem nejde nic dělat. Samozřejmě, že jde. Stačí jen chtít. Uvědomte si, že ačkoliv teď nejste sami, ale tvoříte pár, nemusíte se neustále přizpůsobovat jeden druhému. Pokud partnerovi vaříte, nepředestírejte mu jen samé maso a nezdravoty, komponujte do jídla i zdravé suroviny. Nepřehánějte to kvůli druhému zbytečně s velikostí porcí a jezte tak, jak jste byli zvyklí dřív. Omezte návštěvy cukráren a restaurací, stejně jako pití alkoholu. Co je krátkodobě nezávadné, to dlouhodobě způsobuje zdravotní problémy. A místo povalování se v posteli a na gauči vyrazte do přírody, jezděte na výlety, najděte si nějakou společnou aktivitu, která vás oba bude bavit. A budete spolu nejen šťastní, ale budete i fit a spokojení se svými těly.