Jídlo jako spasení. Co pomáhá proti bolesti hlavy?

Bolest hlavy je velmi nepříjemná, a pokud nás potká, dokáže nás takřka paralyzovat. Náhle nejsme schopni normálně fungovat, cítíme se unavení a nejvíc toužíme po spánku a odpočinku. Bolesti hlavy se ale možná můžete vyhnout – stačí jíst ty správné potraviny.

Když nás začne bolet hlava, často to neřešíme a čekáme, až bolest odezní. Mnoho z nás si také zobne nějaký ten prášek a bolest pak odezní mnohem rychleji. A jednou se zase vrátí a my si ten samý prášek dáme znovu. A tak dále. Není proto lepší jednou provždy se bolesti hlavy vyhnout, aby nás už nemohla omezovat v běžném životě? Jde to. Podle expertů jen stačí jíst ty správné potraviny.

Ale základem je samozřejmě zdravý životní styl, vyvážený jídelníček, dostatečné množství tekutin apravidelný a posilňující spánek.

Dodejte tělu kofein

Často nás hlava rozbolí, pokud jsme dehydratovaní. Hlavně si nedávejte žádné sladké limonády, ty vám příliš nepomohou. První pomocí je ideálně sklenka čisté vody. K ní si navíc můžete uvařit kávu nebo poctivý černý čaj. V nich obsažený kofein totiž vám může pomoct – vždyť je taktéž součástí léků, které jsou určeny k boji s bolestí hlavy. Ale zase to s tou kávou a čajem nepřehánějte, protože když kofeinu konzumujete moc, rozhodíte si celý organismus a nedělá to dobře ani vašemu tlaku.

Brambory, okurky, meloun

Pokud bolest hlavy neustává, zkuste sáhnout po něčem k jídlu. A to po takovém jídlu, které vám zároveň může pomoci. Ideální jsou potraviny, které obsahují hodně vody a pomohou vám tak hydratovat organismus. Zvlášť v létě je proto ideálním pomocníkem vodní meloun, případně si udělejte zeleninový salát s okurkami.

Nebo si dejte jídlo, u nějž budou jako příloha vařené brambory. V nich je totiž velké množství draslíku, které dehydratované tělo také velmi potřebuje k nastolení ztracené rovnováhy. Pokud nemáte tak velký hlad, sáhněte aspoň po banánu, v němž najdete také velké množství draslíku.