Víme, co s vámi dělá nezdravá večeře!

 

To, že pak máme výčitky svědomí a slibujeme si, je sice hezké, ale nejspíš brzy zase neodoláme pokušení. Jenže právě to bychom měli. Takové nezdravé jídlo skutečně dělá nepěkné věci s naším tělem. A je to o mnoho horší, když jde právě o večeři.

 

Ukládání tuků

Pokud si dáte nezdravé jídlo v průběhu dne, máte větší šanci, že se vám tuk z něho získaný neuloží v těle a „neztloustnete“. Přes den vynakládáte energii, hýbete se, metabolismus pracuje na plné obrátky. Pokud si dopřejete pořádnou porci něčeho nezdravého večer, je to problém. A nezáleží na tom, jestli je to v pět hodin nebo v deset. Naše tělo totiž večer pracuje v jiném režimu a tuk přijatý z takového jídla se ukládá v mnohem větším množství. Nejde přitom o dlouhý časový horizont ukládání tuků – podle expertů se množství našeho tělesného tuku v oblasti břicha již tři hodiny po takové večeři zvýší o dvě až tři čajové lžičky. A to není málo.

 

Možná záchrana

Chytáte se za hlavu a vzpomínáte, jakou jste kdy snědli nezdravou večeři? A právě jste přišli na to, proč pořád tloustnete a nemůžete nadbytečná kila za žádnou cenu shodit? Ano, tohle je zřejmě jedna z příčin. Naše těla si z takových jídel večer dělají tukové zásoby pro výživu buněk. A pokud jíte nadmíru a bez ustání nezdravá jídla, tuk se ukládá neustále a v mnohem větším množství. To je logické.

Jak z toho ven? Nevěšte hlavu, není to ještě konec vašich nadějí. Tuk se večer sice skutečně ukládá v mnohem větším množství než během dne, ale následně zase „mizí“. Respektive se přemisťuje, protože tělo ho posléze využívá jako výživu pro svaly. Nevyužije však obvykle všechen, takže pokud jíte moc, bude se ve vašem těle zkrátka ukládat dál a dál.