Recept: domácí bazalkové pesto s piniovými oříšky

Pesto, původem z Itálie, ale nyní už doma takřka po celém světě. Tahle omáčka dokáže udělat s obyčejných těstovin úžasnou dobrotu a pokud se to s ní nepřežene, dá se výborně zařadit do dietního jídelníčku. Pokud jste si dosud mysleli, že pesto musíte jen kupovat protože je jeho výroba složitá, náš recept vás vyvede z omylu.

Co budeme potřebovat?

  • 1 hrst čerstvých bazalkových lístků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6  strouhaného parmazánu
  • 1  stroužek česneku
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1 špetka soli

Jak na to?

Bazalkové lístky spolu oříšky solí a česnekem vložíme do hmoždíře, přidáme 1 lžíci olivového oleje a vše spolu utřeme. olej Postupně přidáváme tak aby vznikla krémová konzistence. pokud doma nemáte hmoždíř klidně použijte tyčový mixér. výhoda hmoždíře spočívá v tom, že piniové oříšky můžete nechat ve větších kouscích. 100 pak získá lepší konzistenci. v samotném závěru pak přidejte nastrouhaný parmazán a zapracujte do pesta.

 

Pesto se skvěle hodí na rozpečené bagety a nebo do těstovin.Těstoviny uvaříme podle návodu a ještě do horkých zamícháme lžíci pesta. Dobré je nechat v těstovinách trochu vody z vaření, což nám vytvoří zajímavější konzistenci omáčky. Snadné a přitom Tak dobré Teď už nemusíte kupovat obchodě, ale můžete si vždy připravit doma čerstvé.