Kazí vám stres hubnutí? Zatočte s ním

 

Žít ve stresu není zdravé, to vám potvrdí každý lékař i vědec. Kdo je dlouhodobě pod silným psychickým tlakem, ten na tom začíná být špatně i po fyzické stránce. Jak jsme napjatí, tak si totiž ničíme krční páteř, máme příliš napjaté svaly v oblasti šíje, mnoho z nás kvůli tomu i podvědomě ve spánku skřípe zuby. Za následek to má zatuhlou krční páteř, z toho plynoucí časté úporné bolesti hlavy i bolest šířící se z krku i do ramen. Kdo nechce polykat léky proti bolesti, musí své problémy začít řešit cvičením. Ale v první fázi je třeba odstranit příčinu – a pokud je jí právě stres, musíte s ním co nejdříve zatočit, jinak vás postupně zničí.

 

Využijte energii

Kromě toho, že nám stres škodí po zdravotní stránce, kazí nám i postavu. Protože pokud jsme z něčeho „na nervy“, tak mnoho z nás podvědomě sahá po jídle, především po tom sladkém a nezdravém, abychom si takzvaně obalili nervy. V důsledku toho ovšem tloustneme. Někteří naopak kvůli stresu omezují jídlo, protože na něj prostě nemají chuť, což tělu z dlouhodobého hlediska také neprospívá, protože mu scházejí minerály i vitaminy. Proto je nejlepší stres využít ve svůj prospěch.

Málokdo tuší, že když jsme ve stresu, uvolňuje se v našem těle nadbytečná energie, kterou při běžném fungování nestihneme využít. Ale když se odhodláme, zužitkujeme ji v náš prospěch – díky cvičení. Nezáleží na tom, jestli si půjdete zaběhat, vybít ze sebe vztek do posilovny, přihlásíte se na hodiny boxu nebo se dáte na plavání či míčové hry. Zkrátka díky pohybu se energie využije, do těla se navíc vyplaví endorfiny, stres zmizí, přijdeme na jiné myšlenky, zapomeneme na chvíli na problémy a navíc se dostaneme do lepší kondice. A toho je přece škoda nevyužít, nemyslíte?