Snažíte se, ale nehubnete? Tady jsou 4 nejčastější chyby

Všude možně si můžeme dohledat různé druhy zdravých jídelníčků či tipů, co jíst, kdy jíst a jak jíst. A kdo se do toho naplno pustí, ten se většinou snaží tyto rady dodržovat ve víře, že díky nim úspěšně zhubne. Jenže se může stát, že se vám to i přes pevnou vůli a veškerou snahu nedaří. A vaše váha může dokonce růst – a to i když k tomu třeba i cvičíte. Na vině jsou možná chyby, kterých se dopouštíte, aniž byste to vůbec tušili.

Moc ovoce

Ovoce a zelenina jsou nejen zdravé, ale při snaze o hubnutí by měly být nedílnou součástí vašeho jídelníčku. Jenže pokud zvláště ovoce zkonzumujete během dne příliš, může to být kontraproduktivní, protože i ovoce obsahuje nějaké kalorie a také cukry – takže se nevědomky přecpáváte a škodíte si.

Rychlé tempo

Ne nadarmo se říká, že každé jídlo si máte vychutnávat, tedy jíst ho pomalu. Pokud jste zvyklí zhltnout ho ve velké rychlosti, abyste se pak mohli věnovat dalším povinnostem, je to velká chyba, která může také způsobovat vaše přibírání na váze. Kdo totiž jí rychle, spořádá toho mnohem víc než ten, kdo u jídla a o jídle přemýšlí.

Špatné nápoje

Všichni víme, že limonády jsou plné cukru a našemu zdraví škodí. Při hubnutí se jim tak většina z nás moudře vyhýbá. Jenže možná pijete nápoje, které jsou také velmi kalorické a plné cukrů, i když těch ovocných. Je to stejný případ jako s tou přílišnou konzumací ovoce – když vypijete hodně džusu, dodáváte tělu velké množství energie, kalorií i cukrů.

Zrádné pečivo

Jíte místo bílého raději celozrnné či tmavé pečivo, a to v dobré víře, že vašemu tělu nejen prospívá, ale i díky němu snadněji zhubnete? To je samozřejmě pravda, jenže pokud i tohoto pečiva jíte příliš,  přijímáte také velké množství kalorií (ano, i tmavé pečivo je kalorické, a to podobně jako to bílé).