Vyvarujte se těchto nejčastějších chyb v posilování

 

Nutná změna stravování

Myslíte si, že vypracované tělo získáte pouze důsledkem cvičením? Velká chyba! Zásadní změnu totiž budete muset provést také ve svém stolování. Zapomeňte na pivo a jiný alkohol, tučné pokrmy již na váš stůl také nebudou patřit. A to věčné už uždibování? Tak to je chyba úplně největší! Vaší stravě budete muset dodat pravidelnost – a to jednu porci vždy po třech hodinách.

 

Nahrazování jídla suplementy

Pokud jste s kulturistikou právě začali, věřím, že jste doslova uneseni tím, kolika suplementy můžete svému tréninku pomoci. Nesmíte jim ale propadnout, výsledek by byl opačný a vaše snaha naprosto kontraproduktivní. Takže pokud si myslíte že potřebujete živiny z jídla, že je dostatečně nahradíte právě těmito suplementy, jste na velkém omylu! Vždy se držte doporučeného dávkování, strava musí být stále pravidelná a vyvážená.

 

Nechte si poradit!

Největší chybou je přijít do fitka a cítit se jako "král světa". Shoďte hřebínek a nechte si pokorně poradit od starších a zkušenějších. Samozřejmě, nepochybujeme, že sami byste to zvládli také, ale určitě byste k tomu správnému cíli došli později a jistě s mnoha chybami. Naslouchejte proto trenérům, kteří to s vámi myslí dobře a opravdu ví, o čem mluví - a už můžete jen sledovat, jak vaše svaly rostou!

 

Chybovat je lidské ale nechat si poradit je ještě lidštější!