Krize při hubnutí – kdo vám pomůže?

 

S tím, že jednou ta krize přijde, by měl počítat každý z nás. Ať jste sebeodhodlanější a snažíte se sebevíc, ze dne na den můžete začít mít chuť vykašlat se na to. Zdá se vám, že je to zbytečné, že se ochuzujete o spoustu úžasných gurmánských zážitků. A je pro vás velmi těžké držet se a pokračovat v hubnutí a zdravém životním stylu dál. A nebo naopak pokračovat zvládáte docela obstojně, ale ručička na vaší váze se najednou zasekne na jednom místě a celé dny nebo týdny se odmítá posunout směrem dolů. A co hůř, možná vaše váha začne z nepochopitelných důvodů stoupat. A vy už z toho téměř šílíte a nevíte, co ještě udělat, protože už jste vyzkoušeli snad úplně všechno. A co je na to nejlepší radou? Nezůstávejte na to sami, obraťte se na někoho, kdo vám s další snahou pomůže.

 

Přítel či partner

Když všechny vaše snahy a triky selžou, nestyďte se a obraťte se na toho, kdo je vám nejblíž a kdo vám může pomoct bojovat dál. V ideálním případě to může být váš partner, který jistě celou dobu sleduje vaše pokroky, úšpěchy a neúspěchy a měl by vám být největší oporou. Pokud u něj porozumění nenajdete, zkuste kamarádku. Ideální je taková, která také hubne, takže můžete povzbuzovat jedna druhou, radit si, vymýšet společně nové recety, postupy, sporty. Když spojíte síly, ručička na vaší váze se jistě zase začne brzy pohybovat správným směrem.

 

Nebojte se odborníků

Pokud nenajdete pochopení mezi přáteli ani rodinou, nebo to prostě nestačí, nezdráhejte se a požádejte o pomoc profíky – dietní a nutriční poradce, trenéry, zkrátka nějaké odborníky. Ti si s vámi jistě budou vědět rady, proberou s vámi vaše problémy a poradí vám účinné cesty, jak dosáhnout dalších pokroků. Jistě, bude vás to nejspíš něco stát, ale každou krizi s nimi stoprocentně překlenete a příště už si třeba budete vědět rady i sami.