Vyberte si ten správný aerobik

Aerobik – to není pouze cvičení, kdy skáčete při rytmu hudby, existuje několik druhů aerobiků. Všechny mají jedno společné – zpevní vaši postavu, zvýší vytrvalost, fyzickou i psychickou kondici a pomůže vám ke štíhlé linii. Než se rozhodnete pro aerobik, podívejte se nejprve na jeho nejznámější druhy. 

Step aerobik není o tanci

Step aerobik vyvolává představu stepování, nemá však s ním naprosto nic společného. Step aerobik je vertikální trénink. Během něho cvičenci vystupují a sestupují z 10 – 30 centimetrů vysokého stupínku, čímž dokonale posilují svaly stehen a hýždí. 

Čtěte také: Proč je Pilates tak oblíbené cvičení

Taneční aerobik pro milovníky tance

Taneční aerobik je kombinací aerobiku a tance. Nejedná se však o žádný pomalý tanec. Při tanečním aerobiku se budete pohybovat velice svižně ve stylu latinsko-amerických tanců. Taneční aerobik může být inspirován také hip hopem, afro, jazzem a dalšími exotickými tanci.

Kick Box aerobik – pro ty, kteří mají rádi adrenalin

Máte rádi aerobik, bojové umění a adrenalin? Kick Box aerobik je přesně pro vás. Jedná se o kombinaci pohybů aerobiku a bojových umění, během cvičení se udržujte v tempu drobnými boxerskými poskoky. Nemusíte mít žádnou zkušenost s aerobikem, musíte mít však velmi dobrou fyzickou kondici.

Čtěte také: Rozhovor s fitness instruktorem: V posilovně to občas vypadá jako v cirkusu

Aqua aerobik – aerobik pro ty, kteří mají nízkou fyzickou kondici

Aqua aerobik je určen především těm, jejichž fyzická kondice není nic moc. Mohou jej cvičit jak obézní jedinci, tak i ti, kteří mají problémy s páteří a pohybovým aparátem. Jedná se o aerobní cvičení ve vodě, jehož cílem je zvýšit fyzickou kondici. Má také velmi příznivý vliv na páteř a pohybový aparát. 

Čtěte také: Proč vlastně křupe a lupe v kloubech?

Aerobik MIX pro štíhlou a pevnou postavu

Chcete mít štíhlou a pevnou postavu? Aerobik MIX je pro vás ideální. Kombinuje kondiční cvičení aerobiku s posilováním, což podporuje spalování tuků a formuje postavu, a hlavně její problémové partie.  Aerobik MIX je cvičení pro zdravé srdce i pro rozvoj pohybové koordinace. Cvičí se v rychlém tempu a spolu se svaly si procvičíte i paměť. Jednotlivé prvky a kroky aerobiku se postupně spojují do výsledné choreografie.

Vybrali jste si ten nejlepší aerobik pro vás?