Tenis a badminton posilují svaly i zdraví

Tenis a badminton patří ke sportům, při kterých se nejen pořádně naběháte, ale také posílíte svaly. Důkladně rozhýbete svoje tělo, a navíc si užijete spoustu zábavy.

Jaký je přínos tenisu a badmintonu

Tyto sporty se obvykle hrají venku, pokud je však nepříznivé počasí, lze je provozovat v kryté hale.  Pomohou vám k lepší fyzické i psychické kondici, rovněž zlepší vaši koncentraci i schopnost předvídat. Vždy je ale rozhodně příjemnější se proběhnout a „dát si do těla“ na čerstvém vzduchu.

Proč se rozhodnout pro tenis

Tenis je velice známý a oblíbený sport. Zvýší vám kondici a zpevní tělo. Pokud ho hrajete rekreačně, zlepší se vám také klouby, zejména ty ramenní, loketní a kyčelní. Pokud ho ale budete hrát závodně, vaše klouby naopak budou trpět.

Při tenisu posílíte nejen svaly nohou a spodní části těla, která je hojně zatěžovaná, v činnosti jsou také svaly horní poloviny těla. Posilujete tak svaly rukou od ramen až po zápěstí, břišní a zádové. Při tenisu se vám výrazně zlepší kondice, a tím se upevní i vaše zdraví. Tělo bude okysličeno, činnost mozku, srdce a cév bude zase perfektní.

Proč si zvolit badminton

Badminton je podobný tenisu, dokonce i jeho pravidla jsou podobná. Narozdíl od tenisu nepoužíváte míček, který se odráží ze země, ale takzvaný košíček - speciální opeřený míček. Badminton má blahodárné účinky na kardiovaskulární systém. Nicméně byť by se mohlo zdát, že se jedná o „pohodový sport – i u něj se pěkně naběháte.  

Pořádně zabrat dostanou nejen vaše nohy, nýbrž i vaše ruce, hýždě, ramena, záda i břicho. Badminton je výborný pro zpevnění postavy, zlepší také vytrvalost, sílu, koordinaci, rovnováhu i reflexy. Pomůže vám také vytvarovat si postavu a zvýšit odolnost vůči stresu. 

Který sport si tedy vyberete? Tenis nebo badminton?

Čtěte také: