Pole dance jako cvičení ke zpevnění těla

Máte rádi nové výzvy? Zkoušíte rádi nové věci a chcetezpevnit svou postavu? Zajděte si na hodinu pole dance!Možná v sobě objevíte nové vlohy a budete překvapeni, jak vás to bude bavit. A postavička jako ze žurnálu bude jen pěknou třešničkou na dortu. 

Co je pole dance

Jedná se o druh moderního tance na tyči. Nejde o žádnou erotickou disciplínu, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale o tanec smíšený s troškou gymnastiky cvičený na vertikální tyči. Při tomhle sportu krásně zpevníte svou postavu a získáte břišní svaly, o kterých jste vždy snili. Pro vyznavače fitness je to výzva, kterou musíte zkusit i vy. Cvičení je oblíbené především u žen ale najdou se i odvážní pánové, které tento sport zcela pohltil. Budete jedním z nich? 

Čtěte také: Jak se dá zhubnout bez sportu

Netradiční spojení mnoha stylů

Pole dance je kombinace více různých disciplín spojených v jednu. Právě provedením všech těchto disciplín, kdy vše koordinujete u tyče vzniká něco neuvěřitelného. Už jen když budete sledovat, jak se pole dance cvičí, budete ohromeni.

Těšit se můžete na směsici tanců jako je balet, valčík nebo salsa v kombinaci s moderní gymnastikou, akrobacií a prvky volného moderního tance. Když si vše spojíte a představíte si, že prvky provádíte spolu s tyčí, tak na ní vznikne něco úchvatného. Tak směle do toho.

Čtěte také: Jaký je rozdíl mezi hot jógou a bikram jógou?

Samy nebo v páru

Cvičit můžete samy nebo klidně v páru. Pokud se tedy trošku stydíte nebo bojíte, vezměte kamarádku nebo partnera a pusťte se do toho společně. Kromě svého těla možná upevníte i váš společný vztah a zažijete společně mnoho nových zážitků a zkušeností. Je to opravdu zábava. Stačí se odhodlat a vyrazit na první hodinu. U nás v Čechách je to sice poměrně nová disciplína, ale velmi rozšířená, a tak šikovného trenéra nebo trenérku najdete jistě i ve vašem městě. 

Život je o výzvách. A pole dance je několik výzev v jednom cvičení. Vyzkoušejte, jak je zvládnete vy a vytvarování postavy je jen třešničkou na dortu.

Čtěte také: Začněte cvičit ve dvou, má to spoustu výhod