Po porodu budete potřebovat nové oblečení

Po porodu se změní ženě obvykle celý život. Málokterá nastávající maminka ale počítá úplně se vším. U šatníku to platí dvojnásob - i tady nečekáte, co všechno bude potřeba nově řešit. Jaké změny tedy čekají váš šatník v prvních dnech a týdnech po porodu? Mít pohodlné spodní prádlo i oblečení bude rozhodně základ.

Kalhotky pro různé druhy porodu

Porod samotný vám na nějakou dobu změní vaše preference ohledně spodního prádla. V případě přirozeného porodu budete potřebovat poporodní kalhotky a porodnické vložky. Některé ženy si nechávají i své klasické prádlo, do něhož si porodnické vložky po dobu šestinedělí vkládají.

V případě, že budete mít za sebou porod císařským řezem, se rozhodně vyplatí pořídit si v lékárně speciální síťované pratelné kalhotky. Jejich sed je vysoký a nebude tak tlačit na citlivou čerstvou jizvu.

Čtěte také: Strollering aneb mateřská v pohybu

Podprsenka s vložkami

Koupila jste si v dobré víře před porodem kojicí podprsenku? Možná budete po porodu zklamaná z vynaložené částky za kojicí prádlo. Mnohdy se totiž stává, že se ženám během několika dní po porodu prsa zvětší natolik, že potřebují zcela jiné velikosti prádla, než čekaly.

Pro mnohé bývá také překvapivým zjištěním, že mléko někdy samovolně vytéká během celého dne i noci. Jistotou jsou tak vložky do podprsenky, které dnes už můžete pořídit z příjemného bavlněného, či savého bambusového materiálu.

Čtěte také: Jak se dát po porodu zase do formy?

Změna šatníku: vaše pohodlí především

Se změnou životní úlohy nastává také dočasná změna šatníku. Oblíbené tričko či šaty zřejmě na chvíli odložíte do zadního prostoru skříně, jelikož se v nich nebude dát pohodlně nakojit čerstvé miminko. Nemusíte se bát, během pár měsíců se k nim vrátíte.

Váš pocit je teď to nejdůležitější. Pořiďte si košile, šaty, kojicí trička a další oblečení, ve kterém se nebudete stresovat při potřebě kojení. Roláky teď zřejmě na chvíli odložíte. Udělejte si proto radost a pořiďte si dostatek praktického oblečení, ve kterém se budete cítit příjemně. 

Čtěte také: Témata pro nastávající maminky: kojení, nadýmání i samovolný potrat