Dovolená není při hubnutí výmluva, ani tam nemusíte přibrat

Dovolená je od slova dovolovat si – a tak si omlouváme každý svůj dietní prohřešek během letní dovolené. Jistě, dovolenou si chceme přece užít. A zakazovat si během své vysněné cesty k moři nějakou tu místní dobrotu je přece hloupost. Stejně tak ale nechceme během dovolené nabrat všechno, co jsme těsně před ní tak pracně shazovali. Jak to tedy udělat, abychom si užili dovolenou a přitom z ní neodjížděli "jako hroch"? 

Jídlo a pití volte to zdravější

Ochutnávejte cokoliv, jen dbejte na množství a nikdy se na dovolené nepřejídejte jen proto, že máte zaplacenou plnou penzi se švédskými stoly. Každý den přece budete mít možnost ochutnat něco. Pokud si budete dopřávat alkohol, drinky vybírejte ty bez smetany a přehnaného množství cukru. Na cesty si vždycky připravte zdravou svačinku místo typických řízků s chlebem. A když se pustíte do grilovačky dejte si raději rybu se zeleninou než klobásku s chlebem. 

Čtěte také: Hlad na cestách? Dá se s ním zatočit i zdravě

Všude jsou možnosti, jak se hýbat

Na dovolené můžete využít příjemných aktivit k tomu, abyste nepřibrali ani kilo nebo dokonce ještě něco shodili. Copak se vám doma podaří užít si ranní běh na pláži u moře? Nebo se podívat z vršku hor na krásně modrý oceán?

Na dovolené se samozřejmě hlavně koupeme a plavání je výborné na hubnutí a formování postavy. Takže plavte, co to půjde a užívejte si klidně i vodní sporty – třeba paddleboard je vynikající způsob, jak se na dovolené pobavit, a přitom si dát i do těla. Ale i obyčejná procházka po pláži se počítá. Přeci chcete vidět, kde se to nacházíte. Proto neváhejte a běžte prozkoumat okolí. Možná objevíte krásnou pláž o kus dále.

Večer si zase zajděte zatančit. Na každé dovolené se najde večerní zábava, která se nese v rytmu tance – ať už u nás nebo v zahraničí. Tak neseďte večer na pokoji a běžte večeři vytancovat na místní diskotéku. 

Čtěte také: Cviky, které zvládnete snadno i na dovolené

I při opalování se dá hubnout

Víte, že i při opalování můžete spalovat kalorie? Vystavte se slunečním paprskům a položte se na záda – zatáhněte bříško dovnitř a nějakou chvíli vydržte, potom povolte a zapakujte alespoň pětkrát. Každá spálená kalorie se přece počítá. 

S tímto základem si svou krásnou postavu udržíte i během dovolené – a možná ještě dokonce budete odjíždět o nějaké to kilo lehčí. 

Čtěte také: Jakým dietním pastím se na dovolené s polopenzí vyhnout