Coleslaw je oblíbený salát, který se skvěle hodí do letního horka, nebo jako zdravější příloha v zimě. I když byste mohli mít výčitky, díky použití majonézy, nemusíte. Zdravá zelenina vše vynahradí a pokud použijete celer, máte ke zdraví ještě plus navíc.
Co budeme potřebovat?
- 1/2 celeru
- 1 zelené jablko
- 1 citron
- 5 lžic majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl
Jak na to?
Celer oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Promícháme s lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědl a to stejné uděláme s oloupaným, nastrouhaným, jablkem. Jablko můžeme použít libovolné, ale pokud zvolíte zelené, uděláte dobře. Obvykle bývá kyselejší a tvrdší a přesně to, do tohoto osvěžujícího salátu, potřebujeme.
Nyní už jen v misce rozmícháme majonézu, lžičku citronové šťávy, sůl a hořčici. Vše pak smícháme s celerem a jablkem a necháme odležet. Nejlepší colesla je odležený a stejně je tomu i u varianty celerem. Před konzumací tedy počkejte alespoň tři hodiny, ale uležení přes noc jen prospěje chuti.
Chcete vyzkoušet i jiné saláty? Co zkusit třeba recept na zelenivý salát se sýrem a červenou řepou? Nebo vyzkoušejte obyčejný okurkový salát povýšit na orientální podle načeho receptu.