Jak i ve vyšším věku vypadat mladě?

Stárnutí se nedá obalamutit a stárne zkrátka každý z nás. Ale pokud budete tělu pomáhat, můžete vypadat mnohem lépe než vaši vrstevníci. A to platí i opačně – pokud o sebe nebudete dbát, budete vypadat mnohem straší, než jste. A nemáme zde na mysli jen péči o pleť a obličej, jak by se mohlo zdát. Jde o celkový životní styl i péči o náš mozek. Ostatně, i světoví vědci potvrdili, že mozek obézních lidí funguje jako o deset let starší než mozek u štíhlých lidí.

Čtěte také: Nadhled, pohyb a jídlo vás i ve stáří udrží v kondici

Anti aging jako výsledek životního stylu

S pojmem anti aging jste se možná už setkali. Nejde o nic jiného než označení hnutí či výrobků, které jsou určeny k boji proti stárnutí. Respektive proti nadměrnému a nevhodnému stárnutí. Pokud jste zrovna vy případem, který má rychlé stárnutí dán geneticky, je to bohužel smůla. Ale ve většině případů si můžete zachovat mladistvější vzhled, a to aniž byste navštěvovali plastického chirurga.

Pokud tedy nechcete zbytečně vypadat starší, než ve skutečnosti jste, zkuste v první řadě vyměnit svůj životní styl za zdravější a plnohodnotnější. Vyvážená, kvalitní strava dokáže udělat hodně. Pohyb prospěje nejen naší váze, ale hlavně kondici, a tedy i kloubům, svalům a kostem. Pokuste se omezit stres, který nám prokazatelně také ubírá nejen sílu, ale i roky života. Podle všeho nám neprospívá ani přejídání, takže hlavně ve vyšším věku je důležité hlídat si, kolik toho sníte, abyste tělo zbytečně nepřetěžovali. A v neposlední řadě si zkuste vymezit čas na poctivý, posilující spánek, který je pro naše správné fungování nezbytný.

 

Když si tohle všechno budete hlídat, velmi pozitivně se to odrazí na vašem vzezření i na vašem pocitu, který sami ze sebe budete mít.

Čtěte také: Chodit do posilovny začněte klidně i ve vyšším věku