Recept: květák na grilu vhodný i pro vegany

Pomalu začíná na dozrávat zelenina a mezi ní květák. Už vás někdy napadlo jej dát na gril? Pokud už máte masa dost a nebo čekáte veganskou návštěvu, překvapte je květákem na grilu. Zelenina, kterou by vás běžně nenapadlo na gril dát, vás určitě překvapí.

Co budeme potřebovat?

  • 1 menší květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Květák vyberte menší, nebude ještě tak moc rozkvetlý a bude lépe držet pohromadě. Květák omyjeme a nakrájíme na plátky, přibližně 1cm silné.

V misce smícháme veškeré ingredience a květák ve směsi namočíme. Teď už stačí jen vše dát na rozpálený gril a grilovat přibližně 2 minuty z každé strany. Květák zůstane vevnitř tuhý, ale bude mít výbornou krustu z koření.

Pokud chcete, klidně můžete zkusit experimentovat, přidejte více bylinek a nebo zkuste nějaké indické koření. Indie a květák jdou totiž skvěle dohromady. A pokud budete přidávat postupně méně aromatické bylinky a koření, můžete mít každou porci jinak ochucenou. Zkrátka u tohoto receptu jde spíš o nápad, než o samotné provedení.