Recept: kukuřičný krém s kokosovým mlékem

Polévka nemusí být vždy jen součástí oběda. Pokud ji uděláte krémovou a navíc z kukuřice, bude sytá dost i jako samotné jídlo. Příprava tohoto krému sice chvilku zabere, ale chuť vám to několikrát vrátí.

Co budeme potřebovat?

  • 300g mražené kukuřice
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 1 špetku muškátového oříšku
  • 1 špetku mletého zázvoru
  • 1 špetku bílého pepře
  • 1 špetku chilli
  • sůl

Jak na to?

Nejdříve si necháme v hrnci zpěnit na drobno nakrájenou cibulku. Chvilku orestujeme, jen do zpěnění a nasypeme kukuřice. Klidně ji nechte zmrzlou, stejně se bude vařit.

Zalijeme vývarem a přidáme koření. Zázvor spolu s chilli udělá z polévky docela pikantní záležitost, ale o tu nám jde. Tento krém rozhodně není žádný dětský pokrm. Pikantnost si vychutnají především dospělí, ale právě ti ji na krému ocení nejvíc.

Nyní už jen necháme všechno přibližně půl hodiny vařit pod pokličkou a občas promícháme. Po odstavení vše rozmixujeme ponorným mixerem a propasírujeme přes sítko. Možná znáte hráškový krém a patříte mezi ty, kdo si jej vychutná i se slupkami. Kukuřičný krém ale přecedit musíte, slupky kukuřice jsou o dost tvrdší a polévka by nebyla tak chutná.

Nyní už jen hrnce vrátíme na plotnu, přidáme kokosové mléko a mírně provaříme. Podávat můžeme s pečivem, nebo samotnou. Pokud chcete, můžete pro větší říz dozdobit ještě plátky chilli papričky.

Zkuste také další dietní recepty