Pivo, džusy, ale i müsli vám kazí postavu ve velkém

Stačí, abychom zahlédli nějakou modelku nebo herečku v plavkách a nejspíš tajně rudneme závistí. Postavy celebritám většinou opravdu můžeme jen tiše závidět a většina z nás je považuje za nedostižný sen. Ale nemusí tomu tak být, protože stačí jen vědět, jak na to, a i vy můžete mít krásné bříško, a to aniž byste se udřeli v posilovně.

Samozřejmě, pokud budete pravidelně chodit do posilovny a procvičovat všechny partie, které vás trápí, budete po čase vypadat skvěle – vaše tělo bude pevné, pružné a vy budete v kondici. Jenže ne každý z nás má tak pevnou vůli a takovou sebedisciplínu, a tak se snažíme vymyslet, jak hubnout ideálně bez práce. Ono tedy bez práce to nepůjde nikdy, ale můžete si to značně ulehčit, pokud budete vědět, co dělat – a co naopak ne. V tomto článku se proto podívejme, jak můžete ploché bříško bez nadbytečného tuku získat mnohem jednodušeji a relativně bezbolestně, a to jen když vynecháte potraviny a nápoje, které jsou plné skrytých cukrů.

Pivo, džusy, müsli

K létu neodmyslitelně patří ovoce a mnoho z nás nedá dopustit ani na džusy. Věříme, že když si kupujeme ty stoprocentní, děláme pro své tělo to nejlepší. Na jednu stranu je sice pravda, že v džusu jsou vitamíny a vyrábí se z ovoce (tedy aspoň ten kvalitní), ale možná netušíte, že je v něm i spousta cukru. A to dokonce tolik, že se leckdy vyrovná i sladkým limonádám. Což naší postavě rozhodně neprospívá, protože cukr má tendenci se v těle ukládat.

Dále čtěte: Proč všechny džusy z koncentrátu chutnají stejně?

A když už jsme u netušeného cukru – také si občas s chutí dáte müsli tyčinku a jste na sebe hrdí, jak svému tělu prospíváte? Je zde stejný problém jako s džusem – v tom, co považujeme za absolutně zdravé a neškodné, se skrývá velké množství cukru, který nám sice dodá rychle energii, ale tělo si ho ponechává v zásobě na horší časy.

V neposlední řadě je pro naše postavy velmi škodlivé i další oblíbené letní pití – pivo. Češi jsou sice proslavenými pivaři, ale podle toho také jejich postavy vypadají. Pojem „pivní pupek“ tu není jen tak pro nic za nic. Pivo je totiž taktéž plné cukru. A ani s jinými alkoholickými nápoji to není o nic lepší – když už neobsahují cukry, zpomalí metabolismus a napomáhají ukládání tuků. Takže čím častěji je pijete, tím víc si kazíte postavu.

Dále čtěte: Je lepší cider nebo pivo?