Taebo - neokoukané a zábavné cvičení

Fitness aerobik, pilates nebo obdobné trendy cvičení lezou mnohým krkem. Je o nich slyšet všude a staly se tak masovou záležitostí. Taebo je v tomto dobrou volbou - je to tak trochu utajený druh cvičení, které spojuje prvky posilování, hubnutí, a dokonce i zábavy v jedno. Při formování svého těla se totiž nemusíte pouze potit, ale můžete se zároveň i bavit. Nejen pro mladší ročníky je taebo také zajímavé díky tomu, že je akční a originální. 

Při taebu si vyčistíte hlavu

Taebo je skupinové cvičení s hudbou s využitím prvků sportu a bojového umění. Nemusíte se však bát, že byste tuto aktivitu nezvládli. Je totiž určena naprosto pro každého, kdo si chce zlepšit svoji kondici, zhubnout či formovat své tělo. Můžete jej zpevnit, zesílit, ale i zeštíhlit, a to vše pomocí tohoto cvičení. Navíc budete cvičit se svými kamarády či přáteli, takže si při tréninku užijete spoustu legrace a vyčistíte si hlavu od všedních starostí.

Taebo může provozovat naprosto každý

Prvků bojových sportů se opravdu nemusíte bát, neboť taebo není výkonnostní sport. Nejde o neustálé překonávání limitů, časů nebo porovnávání výkonů se svými přáteli. Celá filosofie je skryta v magickém názvu tohoto cvičení. Hlavními hesly je totální odevzdání se všemu, co děláte, uvědomění si sebe sama a světa, zkrátka mít pozitivní přístup ke všemu, co děláte. Také říká, že tělo je prostředek k totální vnitřní i vnější změně a díky tomuto cvičení budete vůči té své otevření a lépe připraveni. 

Čtěte také: Meditace funguje, teď už je to prokázáno i věděcky

Základem je cit k vlastnímu tělu

Taebo se cvičí převážně na rychlou hudbu, při které se provozují kopy, údery a jejich nejrůznější kombinace. Každá hodinová lekce začíná zahřátím a protažením, aby nedošlo ke zraněním a vaše tělo bylo připraveno na nadcházející zátěž. Závěry lekce bývají obvykle ukončeny dechovými a relaxačními cvičeními. Všichni totiž chtějí druhý den normálně a bezbolestně fungovat. Hlavní výhodou taebo je, že klade důraz na jednotlivce. Jednotlivé cviky můžete provádět individuálně a podle vlastních možností.

Jestliže toužíte při cvičení po změně, rozhodně vyzkoušejte Taebo. Vezměte partu svých přátel a užijte si párkrát za týden skvělou zábavu spojenou se zdraví prospěšným cvičením. 

 

Dále čtěte: Jak posílit břišáky a jádro těla i bez sklapovaček