Hýbejte se, i když je venku chladno

Zatímco během příjemných prohřátých dnů jde vše tak nějak samo, s příchodem chladného počasí je třeba pro přirozený pohyb hledat dostatečnou motivaci. Čím šedivější a deštivější dny, tím méně se nám chce hýbat. Člověk by se nejradši zachumlal do peřin nebo posadil ke krbu a relaxoval, a to klidně i celý den. Naštěstí existuje pár důvodů, díky kterým si zamilujete pohyb i v tom podzimním chladném počasí.

Barvy podzimu 

Barvy všude kolem vás – to je skvělý důvod, proč si na podzim vyrazit na procházku nebo za lehkým joggingem do nejbližšího parku nebo lesa ve vašem okolí. Vůně spadeného listí a syté barvy podzimu ve vás vzbudí zvědavost. Kdo ví, třeba budete toužit pozorovat stromy, jak se mění během celé podzimní sezóny. Schválně, kdy opadne poslední list?

Dále čtěte: Dieta na podzim může být špatným nápadem

Ani déšť vám nevadí 

Doba podzimních dešťů přeje změnám aktivit. Místo toho, abyste zasedli k televizi jako "jedlík knedlík", si udělejte skvělou chvilku pro soukromou domácí diskotéku. Pusťte si oblíbenou taneční hudbu, oblečte si bláznivé kousky ze šatníku a pořádně provětrejte vše, co ve skříni máte. Postavte se před zrcadlo a užijte si bláznivé grimasy!

A co dál? Pusťte si taneční choreografie a směle do toho! Udělejte si ze sebe legraci. Při pohybu shodíte nejen pár kilo, ale zahodíte i všechny starosti. Užijte si podzimní řádění! 

Vraťte se do dětství

Být dospělým je skvělé, ale přiznejme si – občas se právě proto bereme až příliš vážně. Kdy jste naposled udělali něco spontánního nebo legračního? Podzim přeje novým nápadům! Vyběhněte schody činžáku až po nejvyšší patro a pak směle dolů! Stopněte si, za jak dlouho oběhnete kolečko v parku, a pokoušejte se svůj osobní rekord stále zlepšovat. Vystupte o zastávku dříve, a dojděte zbytek cesty pěšky, zatímco si do uší pustíte oblíbenou písničku a třeba si i nahlas zazpíváte.

Ani na podzim nemusí být vaše dny tak šedivé jako počasí, stačí jen mít připravené aktivity, které vás pobaví a rozhýbou.

Dále čtěte: Padá na vás podzimní splín? Zatočte s ním