Kratší podzimní dny nevadí, udělejte z nich pro děti zábavu

I když se vám během podzimních dnů moc nechce vyrážet ven, najděte nové důvody, proč nezůstat zavření doma. Pohyb venku vám zajistí nejenom dobrou náladu, pomůže i rozproudit krev a spálit kalorie. Když z pobytu venku uděláte dětem zábavu, i podzimní dny si pak zamilujete. 

Motivace pro všechny 

Máte malé děti, které si doma konečně hrají se všemi hračkami, na které neměly v létě čas? Nebo puberťáky, kterým se ven prostě jen zarytě nechce? Vymyslete motivaci, která vám pomůže vytáhnout ven celou rodinu. Vezměte třeba košík a vydejte se houbařit. Malé děti tak naučíte, jak poznat jedlé houby i jak je správně sbírat, ti starší aspoň chvíli budou na čerstvém vzduchu. A houbovou omáčku si pak připravíte společně! 

Vycházka s cílem

Vydejte se ven a dopředu si řekněte, že cíl cesty je například zajímavé místo ve vašem okolí. Nebo si vezměte s sebou batoh a sáčky, a sbírejte po cestě listy, kaštany, šípky nebo podzimní květy či traviny. Z těch si pak v pohodlí domova uděláte krásnou výzdobu celého bytu. Právě podzimní přírodniny jsou skvělý základ na podzimní věnec na vchodové dveře. 

Dále čtěte: Nenechte se rozhodit podzimní únavou. Snadno se jí zbavíte

Zábava pro nejmenší

Pokud máte opravdu malé děti, je dobré je po cestě zabavit. Klidně přibalte s sebou do kočárku malou svačinku nebo oblíbenou hračku. Pro větší děti udělejte zastávku a vytaste z batůžku pár barevných kříd na malování na chodník. Nafukovací balón se zase hodí v případě, že si budete chtít trochu zařádit! Co si s dětmi zahrajete? 

Pusťte draka

Na podzim často fouká mnohdy silnější větřík. Aby na něj děti zapomněly, teple je oblečte a vezměte s sebou draka! Už se těšíte, až spolu budou běhat v parku nebo na louce? S drakem bude vítr velká výhoda, nikoliv nepříjemnost. Hurá ven! 

Kratší dny nevadí

Udělejte z prodlužujících se večerů výhodu, a klidně zajděte ven s dětmi i v podvečer. Nachystejte si barevný lampión, a děti budou z procházky nadšené! Pro nejmenší existují i lampióny s žárovkou.

Během podzimních procházek můžete vymyslet spoustu zajímavých aktivit v přírodě pro celou rodinu. Užijte si příjemný a přirozený pohyb venku! 

Dále čtěte: Hýbejte se, i když je venku chladno