Ani hladoví, ani přecpaní. Do postele choďte najezení tak akorát

Někdo tvrdí, že by se mělo večeřet v pět hodin a pak už by se nemělo nic jíst. Jenže kdo chodí na osm hodin denně do práce, ten večeři v pět jen těžko stíhá. A pokud i ano, nejspíš si pak ještě dopřeje druhou, protože když jde spát v deset či jedenáct hodin večer, žaludek se mu svírá hlady. To pak způsobuje i ony pověstné noční nájezdy na lednici, což je to nejhorší, co můžete svému tělu na noc udělat. Ona ani ta druhá večeře není zrovna nejlepší, pokud je velká a těžká. Pak po ní jdete spát opět s plným žaludkem. A věřte, že na noc plný žaludek nepotřebujete. Tělo energii z jídla v noci nevyužije, a tak si ji ukládá – a vy tloustnete. Navíc se s nacpaným žaludkem hůře spí - tělo nemůže odpočívat, protože jste ho donutili soustředit se na trávení potravin.

Dále čtěte: Nejčastější důvody, proč nás honí mlsná

Pomůže večeře, pak zelenina

Kdo nestíhá večeřet v pět, měl by se najíst co nejdříve po této hodině, ideální je například šestá. Večeře by neměla být příliš těžká ani sladká, ideální je mít v ní hodně bílkovin i vlákninu. Rozhodně vynechte instantní jídla, která vašemu tělu nic prospěšného nedají a navíc po nich zase brzy dostanete hlad. Pokud dáváte přednost studené večeři, volte celozrnné pečivo a kvalitní šunku s vysokým obsahem masa. 

Nemusíte se bát ani druhé večeře, abyste neměli hlad. Právě hladovění je pro tělo stejně škodlivé jako uléhání s plným žaludkem. Ale rozhodně by nemělo jít o jídlo o velikosti první večeře. Ideální je kousek zeleniny (například paprika, okurka či cokoliv jiného), ale nedělejte si určitě celý talíř zeleninového salátu, to už je příliš. Dát si můžete i bílý jogurt, případně postačuje i sklenka mléka. A co je nejdůležitější? Toto poslední jídlo dne byste si měli dopřát nejméně dvě hodiny před spaním, aby se stačilo řádně strávit.

Dále čtěte: Honí vás večer mlsná? I před spaním si můžete dopřát něco dobrého