Piloxing - netradiční spojení pilates a boxu vás dostane do formy

Piloxing je zvláštním, ale v zahraničí už velmi oblíbeným fitness sportem, který přináší něco nového a zároveň jinými - i když poměrně protikladnými - druhy tréninku osvědčeného. Rozhodně se tak při tomto cvičení nebudete nudit.

Co je to piloxing?

Piloxing je spojením dvou poměrně odlišných sportů, jedná se o pilates a box. Pilates je oblíbeným klidným cvičením, při kterém jde hlavně o zlepšení koncentrace, vnímání svého těla a učení se správnému dýchání. Díky tomu zlepšujete pevnost a pružnost svalů, a povětšinou nedochází ke změně váhy ani objemu. Oproti tomu box je velmi aktivním sportem, který je fyzicky i psychicky náročný a dochází u něj ke spalování tukové hmoty. I přes velký kontrast těchto dvou sportů z jejich spojení vzniklo skvělé cvičení.

Podstata piloxingu

Piloxing je dynamické cvičení, kdy se z pomalých kontrolovaných pohybů postupně stávají energické silné údery. Naučíte se při něm spojovat elegantní cviky sloužící k protažení svalů s náročnými pohyby a švihy z boxu. Ty vám pomohou s redukcí váhy, celkovým zlepšením koordinace těla a zpevněním partií. Vzhledem k tomu, že změna mezi jednotlivými druhy cviků probíhá poměrně pomalu, nebudete mít problém s tím naučit se je.

Jako doplněk se při piloxingu využívají rukavice, které zároveň slouží jako půlkilové zátěže rukou. Jako podpora se často využívá k doplnění hudba, která vás při tréninku dokáže ještě více nabudit. Vzhledem ke kombinaci dvou sportů přináší piloxing aerobní i silový trénink současně a zjistíte, že je to opravdu spojení dvou velkých kontrastů.

Účinky tohoto cvičení

Dalo by se říci, že se piloxing hodí spíše pro ženy. Toto cvičení totiž slibuje spojení křehkosti a něžnosti ženského pohlaví s její nezávislostí a tvrdostí, jehož výsledkem je krásná zpevněná postava. Nedočkáte se tu velkého nárůstu svalového objemu. Cvičení totiž cílí na hubnutí a zpevnění bříška, zmenšení hýždí a stehen. Díky svému zaměření celkově slouží k zeštíhlení a vytvarování. Zároveň se dočkáte zvýšení síly a flexibility.

Spojení dvou natolik odlišných sportů přináší skvělé výsledky, pilates se zaměřuje na stav svalů a držení těla, zatímco box vám dodá sílu a pomůže spálit tuk. Piloxing umí propojit ty nejlepší účinky z obou sportů do jednoho. A pokud sázíte radši na klasické cvičení, zjistěte, jak se rumbou protančíte k lepší postavě.