Aquazorbing - letní zábava, která vám dá zabrat

Princip aquazorbingu

Tato zábava vznikla v Asii. Díky ní si vyzkoušíte chodit po vodě, aniž byste se namočili a užijete si přitom skvělý zážitek. Vše, co musíte udělat, je nastoupit do speciální průhledné koule, která má zpravidla v průměru dva metry. Koule je poté ještě dofouknuta a uzavře se speciálním voděodolným zipem. Poté již můžete být vypuštěni na libovolnou vodní plochu. Směr a rychlost, kterou koule pluje, záleží jen na vás. Naučit se ji ovládat zpočátku není úplně tak jednoduché.

Aquazorbing je nejen pro mladé

Tato speciální aktivita si pravděpodobně najde větší množství příznivců spíše u mladších generací. Obzvláště děti si jistě rády vyzkouší něco tak neobvyklého a zábavného. Vzhledem k relativní nenáročnosti pohybu a bezpečí se však aquazorbingu nemusí bát ani starší lidé.

Velkou výhodou je i to, že si do jedné koule mohou vlézt dva lidé najednou. Tím se veškerá zábava zdvojnásobí a věřte, že i koordinace pohybu koule bude ve dvou mnohem náročnější.

Za aquazorbingem v létě, ale i v zimě

Ačkoliv se jedná o sport spojený s vodou a vybaví se nám hlavně jako letní aktivita, provádět se dá bez problému i v zimním období. Vůbec k němu totiž nepotřebujete plavky, užít si ho můžete i v normálním oblečení a z koule rozhodně vykročíte suchou nohou.

Aquazorbing je často součástí programu na větších společenských akcích, například koncerty, festivaly či poutě. Najdete ho ale i na větších přírodních koupalištích - jezerech a rybnících.