Overball pomůže protáhnout celé tělo nebo i jednotlivé svaly

Overball je speciální malý nafukovací míč, který slouží jako skvělá cvičební pomůcka. V průměru má kolem 25 cm a unese až 150 kg. Kromě zpevnění svalů dokáže pomoci i s posílením hlubokých svalů těla a díky tomu ulevit od různých bolestí. Cvičení s overballem je nenáročné a hodí se tak pro každého, hodně ho ocení i ti, kteří mají sedavé zaměstnání.

Co je overball?

Overball je speciální gumový měkký míč, který má většinou průměr kolem 25–30 centimetrů. Nafukuje se zhruba do jedné poloviny až dvou třetin - čím více ho nafouknete, tím intenzivnější cvičení bude. Při cvičení ho můžete používat mnoha způsoby. Třeba i pro rehabilitaci a fyzioterapii. Využít se dá na intenzivní trénink, ale můžete na něm třeba také sedět při vaší práci a díky tomu také posilovat důležité svalstvo.

Jak se s ním cvičí?

Nabízí se široká škála různých cviků, které lze s overballem provádět. Základním pravidlem je, že všechny cviky si žádají čas, dejte si proto na nich záležet a provádějte je pomalým tahem, nikoliv švihem.

Jestliže s tímto cvičením začínáte, je vhodné si míč nafouknout o něco méně, než je doporučováno, abyste si na náročnost cviků postupně navykli. Jakmile se vám cvičení bude zdát jednoduché, je načase míč přifouknout.

Tipy na cviky

S overballem se dá velmi pohodlně cvičit doma, navíc se jedná o jednoduché cviky a nemusíte se tak obávat náročnosti. S tímto míčem procvičíte opravdu celé tělo. Například pro uvolnění a protažení prsních svalů se hodí cvik, kdy klečíte na obou nohách, rukama se opíráte o míč před sebou a s výdechem ho poté pomalu rolujete vpřed a pak se vrátíte zase zpět.

S pomocí overballu lze například také modifikovat jinak obyčejné cviky. Kvůli nutnosti držení balancu díky němu zvýšíte náročnost tréninku.