Zhubnout do léta můžete snadno, i když musíte být více doma

Jaro už je tady, a i když počasí je ještě dost náladové a doslova aprílové, tak je nyní nejvyšší čas začít myslet na léto. A tedy i na svou postavu, protože málokomu se chce ukazovat v plavkách nepěkné faldíky. Je jasné, že po lenivé zimě mnozí z nás nevypadají tak, jak by si představovali, ale než přijde letní sezóna, máte ještě dost času něco s tím udělat.

Duben je ideálním měsícem, kdy byste se měli začít zamýšlet na svou postavou, svou váhou i nad tím, co se sebou hodláte udělat. Máte na to tři měsíce, protože letní prázdniny jsou už neodmyslitelně spojené s dovolenými, koupáním, opalováním a lenošením v plavkách či sporém oděvu na zahradě či na pláži. Takže pokud se chcete líbit svému okolí i sami sobě, začněte na sobě pracovat teď. Protože duben je na to nejvhodnější zejména svým počasím.

Pohyb na zahradě

Základem pro správné hubnutí by měl být pohyb. A není nic lepšího než pohyb na čerstvém vzduchu. Pokud máte zahradu, je to naprosto ideální, protože pro své tělo můžete udělat maximum. V tomto čase se totiž začíná probouzet příroda, tak je potřeba začít se starat o záhony, keře, stromy. To vše vám může pomoci zhubnout, protože sázení, pletí, hnojení, okopávání a další zahradnické činnosti dokážou posílit mnohé partie vašeho těla. K tomu připočítejte sekání trávy, hrabání, nějaké zvelebovací práce na vašem domě a tělo máte dokonale protažené. Když si v mezičase zaběháte, vytáhnete po zimě kolo nebo si vyrazíte aspoň na svižnější procházku, máte základ hotov.

Kdo nemá možnost vlastní zahrady, měl by tělo posilovat aspoň uvnitř. A nemusíte kvůli tomu do posilovny, nástroje na cvičení si můžete koupit k sobě domů, případně si je zručně vyrobit. Například činky vám snadno nahradí dvě naplněné PET lahve. Doma se můžete protahovat, řada lidí má rotoped, případně běhací pás a další „vychytávky“. A on ani ten jarní úklid není k zahození, člověka také dokáže pěkně protáhnout a unavit.

Jarní strava

Kromě pravidelného pohybu byste neměli zapomínat ani na zdravé a pestré stravování. Jaro k tomu přímo vybízí, tak vyměňte tučné maso za libovější, dělejte si svěží saláty, můžete péct i zdravé dezerty a ty si pak po zahradničení můžete s kávou vychutnávat na zahrádce pod příjemnými jarními paprsky.

Tělo už nevyžaduje tak hutnou stravu jako v zimě, protože v teplejším počasí už organismus nemá tendenci vytvářet si tukové zásoby. Proto je tu i čas jarních detoxů, které můžete také vyzkoušet a které vám dopřejí minimálně pocit lehkosti a spokojenosti. Zkrátka nastartujte organismus, ať můžete do léta hravě shodit nadbytečná kila.