Využijte karanténu k poctivému detoxu

Pokud jste donuceni omezit svůj běžný život, zkuste se na to začít dívat pozitivně namísto negativně. Hledejte výhody toho, že musíte být uzavřeni doma a nemáte moc možností vyžití. Pokud totiž začnete hledat výhody tohoto stavu, budete se rázem cítit lépe i po psychické stránce a vaše tělo vám za to také poděkuje. Můžete mu totiž konečně dopřát pořádný detox, a to aniž by vás sváděly cesty kolem cukrárny, otevřených barů či řeznictví přetékajících uzeninami. Když se budete držet doma, uspějete mnohem snadněji.

Nejdřív vyhoďte nezdravé pochoutky

Detox nemusí spočívat jen v tom, že budete pít podivuhodné nápoje zvláštní konzistence a nazelenalé barvy (o jejich nevábné chuti ani nemluvě). Sice to jde i tímto způsobem, ale detoxikace organismu jde dělat i chutněji a zajímavěji.

Základem je vyřadit z jídelníčku všechno nezdravé a nevhodné, co byste neměli konzumovat a co vašemu tělu nedělá dobře. A když tolik nechodíte ven, tak vás to nebude svádět znovu si právě tyto mlsy dokupovávat. Týká se to zejména sladkostí, uzenin, salámů, tučných mas, konzerv a polotovarů, ale také limonád či alkoholických nápojů. Čím déle tohle ze svého jídelníčku vyškrtnete, tím lépe, protože vaše tělo se vyčistí a budete se cítit lehčí.

Nahraďte je zdravěji

Když omezíte konzumaci nezdravých jídel, je vhodné nahradit je zdravějšími, které vašemu tělu prospějí a budete se po nich cítit lehčí, spokojenější a zdravější. Důležitá je zejména vláknina, ale také zelenina a ovoce. Můžete je jíst syrové nebo z nich připravujte pokrmy. Do pokrmů přidávejte i různé druhy bylinek, které tělo také dokážou pročistit, zaženou únavu i stres a udělají vám dobře. K tomu hodně pijte, zejména čistou neperlivou vodu.

Ideální je nezapomínat ani na vitaminy – pokud jich do těla nedostanete dost z jídla, klidně si v lékárně pořiďte nějaké multivitaminy.

A jak dlouho tento režim dodržovat? Čím déle, tím lépe. Tělo se nepročistí za den ani za dva, takže klidně týden či dva týdny v tomto režimu setrvejte. Jakmile totiž začnete jíst zase jako dřív, tělo se začne zahlcovat nečistotami a vy se zajedete do starých kolejí. Ale nic vám nebrání po čase si detox zase zopakovat.