Jedním z nejrozumnějších cvičení pro ženy je běh

Běhání se v poslední době stalo velmi oblíbenou pohybovou aktivitou. A není se čemu divit, protože má pro naše tělo celou řadu výhod. Nejen že prospívá naší fyzičce, ale i psychice. Navíc běhat může začít kdokoliv – i ten, kdo se celý život skoro nezvedl z pohovky. A už po pár dnech na sobě pocítíte ten rozdíl.

Skvělé aerobní cvičení

Když začne cvičit muž, většinou si chce vypěstovat pekáč buchet na břiše a mít pořádné svaly na pažích. Ženy cvičí z úplně jiného důvodu – chtějí se zbavit nadbytečného tuku a shodit přebytečná kila. Takže zatímco muži tráví celé hodiny v posilovně, ženy mohou vyběhnout do volné přírody. Běhání je totiž tou nejlepší aerobní aktivitou, jakou můžete najít. Pokud se nepustíte rovnou do maratónu a nesprintujete, tak jde o ideální pohyb střední intenzity, kdy je tepová frekvence lehce zvýšená a cvičení se děje v delším čase. Takže může začít proces spalování tuků, přitom se skvěle prokysličí organismus a nadýcháte se čerstvého vzduchu a navíc to prospívá našemu srdci. A v neposlední řadě budete mít díky běhání pevná a krásně tvarovaná lýtka.

Pomůže psychice

Ví se, že běhání je úžasným pomocníkem nejen při hubnutí a tvarování postavy, ale pomáhá i naší psychice. Když si na půl hodiny či hodinu vyběhnete někam ven, mimo lidi a mimo starosti, tak si skvěle pročistíte hlavu. Zbavíte se stresu a můžete na věci nahlížet z jiného pohledu. Spoustě lidí se při cvičení i dobře přemýšlí a domů se vrací nabití pozitivní energií. A co víc, večer pak uléhají příjemně unavení a spokojení se svým výkonem.