Když je venku horko, užijte si sportů v bazénu

Během parných letních dnů se nikomu z nás nechce téměř nic dělat, natož ještě vyvíjet větší fyzickou aktivitu. I oblíbené sportovní aktivity jdou stranou, málokdo se chce při vysokých teplotách ještě víc potit. Pokud jste ale na pohyb ve svém životě zvyklí, můžete si užít sportu, i když teploty na teploměru stoupnou hodně vysoko.

Zkuste si zacvičit přímo v bazénu. Při takovém pohybu vám horko nebude, zasportujete si, a ještě se skvěle pobavíte. Skvělou zprávou je i to, že cvičení bude efektivnější a tělo vydá více energie. Voda má totiž větší hustotu než vzduch, a tím vzniká větší odpor.  

Aqua aerobik 

Vodní aerobik je vhodný i pro jedince, kteří mají problémy s klouby nebo páteří. Tělo se totiž ve vodě nemusí vyrovnávat s žádnými otřesy. Cvičení doprovází hudba stejně jako při běžném aerobiku, a přitom to může být mnohem větší zábava. Aqua aerobik také napomáhá správnému držení těla, koordinuje pohyby a zlepšuje vytrvalost i dýchání. Provozovat se dá v jakémkoliv bazénu, venku i uvnitř.

Aqua jóga

Jóga je velmi oblíbeným cvičením a má mnoho podob. Cvičit se dá také poměrně netradičně v bazénu. Jóga provozovaná ve vodě je mnohem pohodovější a všechny cviky se vám mnohem lépe provádějí. Svaly jsou ve vodě více uvolněné a cviky se díky tomu neprovádí v žádné "křeči". To pomáhá zejména začátečníkům. Pozor si dejte jen na teplotu vody - musí být teplejší, aby se svaly mohly dostatečně uvolnit.

Během aqua jógy se celé tělo dokonale protáhne, a to s mnohem menší zátěží.

Boxování ve vodě

Tomuto sportu se říká aqua combat. Ano – skutečně jde o boxování v bazénu. Cvičení doprovází hudba a do jejího rytmu jsou prováděny základní boxerské prvky. Aqua combat vás může naučit sebeobraně, ale také pomáhá snižovat tělesnou hmotnost. Dochází k uvolňování těla a také psychického napětí. Cvičit se dá se speciálně upravenými boxerskými rukavicemi, ale i bez nich.