Zelený čaj umí zrychlit spalování a díky tomu snáze zhubnete

Klenot mezi čaji

Zelený čaj obsahuje velké množství vitamínů, zejména pak vitamíny K, C a E, je také bohatý na hořčík a draslík. Skvěle se hodí na posílení imunity, jako prevence proti rakovině, chrání zuby před vznikem zubního kazu a má antibakteriální a dezinfekční účinky.

Doporučuje se popíjet zelený čaj pravidelně, dva šálky denně jsou prý ideální. Pomáhá také bojovat s nespavostí, protože látky v něm obsažené pomáhají mírnit neurologické obtíže a zlepšují kvalitu dýchání během spánku. Kromě toho má zelený čaj také pozitivní vliv na srdce a cévy. To však není ani zdaleka všechno. 

Jak zhubnout se zeleným čajem

O zeleném čaji se traduje, že je výborným pomocníkem v boji s nadbytečnými kilogramy. Díky obsahu antioxidantů zvaných katechiny umí efektivně zrychlit metabolismus, tělo pak spaluje mnohem více kalorií. Pokud se rozhodnete do diety zařadit kvůli rychlejšímu hubnutí zelený čaj, doporučuje se jíst pravidelně pětkrát denně menší porce a před každým jídlem vypít jeden šálek zeleného čaje. V létě se dá pít i studený doplněný plátkem citrónu.

Bez práce to nepůjde

I když umí zelený čaj urychlit metabolismus, pouhým jeho popíjením tak snadno nezhubnete. Tak jako je tomu při každé dietě, i v tomto případě je zapotřebí jíst střídmě, zdravě a především pravidelně. Součástí diety by měl být rovněž pravidelný pohyb. Ten může být v jakékoliv podobě, není nutné ihned začít dřít v posilovně. Pamatujte na to, že by váš denní příjem energie měl být nižší než výdej. Jen tak můžete tuky začít opravdu spolehlivě spalovat.